EDUCATIE 29 septembrie 2017

Program de practicare a patinajului de către preşcolari şi şcolari, finanţat de CL Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 959 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, instituirea programului „Iniţiere în sport“, ce are ca scop stimularea practicării patinajului de către copii.

Programul se va derula în parteneriat cu Asociaţia Királypingvinek (Pinguinii regali), care se va ocupa de pregătirea copiilor.

Viceprimarul municipiului Toth Birtan Csaba a precizat că programul se adresează preşcolarilor şi şcolarilor mici, adică copiilor de grădiniţă aflaţi în grupa mare, precum şi elevilor din clasele pregătitoare şi clasele I care frecventează unităţile şcolare de stat.

Pentru anul 2017-2018, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prevăzut un buget de 520.715 lei pentru acest program, banii urmând să fie folosiţi pentru transportul copiilor, închirierea sălii şi echipamentelor, asistenţă medicală şi plata antrenorilor.

„Copiii vor fi învăţaţi să patineze şi vor fi implicaţi şi în alte activităţi sportive în vederea practicării patinajului. Consiliul local va asigura baza materială iar asociaţia, în colaborare cu unităţile de învăţământ, va asigura pregătirea copiilor. (...) În fiecare an se va aloca suma corespunzătoare pentru această activitate, pe care o considerăm o iniţiativă foarte bună“, a spus Toth Birtan Csaba.

Autorităţile locale şi-au propus să construiască un patinoar artificial, precum şi mai multe terenuri de fotbal în vecinătatea arenei sportive aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe, spre Miercurea Ciuc, inaugurată la începutul acestei luni.

Arena, prevăzută cu 3.000 de locuri în tribune, a fost concepută astfel încât să găzduiască atât competiţii sportive, cât şi întruniri şi evenimente culturale, artistice şi economice.

Lucrările la noua arena au început în 2014 iar investiţia, care s-a cifrat la aproape 19 milioane de euro, a fost finanţată în proporţie de 80% din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi 20% din bugetul local.

Terenurile de fotbal se vor afla în administrarea Clubului Sepsi OSK, nou promovat Liga I, iar patinoarul mobil, sub coordonarea „Academiei de Hochei a Ţinutului secuiesc“.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.