EDUCATIE 29 iulie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe a demarat lucrările de construcţie pentru o nouă grădiniţă

de Agerpres | 1246 vizualizări

În municipiul Sfântu Gheorghe a început construcţia unei noi grădiniţe şi se efectuează lucrări de întreţinere, modernizare şi extindere a mai multor unităţi de învăţământ, a informat, joi, conducerea Primăriei.

Potrivit sursei citate, viitoarea grădiniţă va fi construită pe strada Oltului, iar în prezent se pune fundaţia viitoarei clădiri.

De asemenea, au loc lucrări de reabilitare şi modernizare la mai multe grădiniţe şi şcoli, printre care Liceul Tehnologic „Berde Aron” şi Colegiul „Szekely Miko”.

„Lucrările de renovare interioară sunt în plină desfăşurare la Grădiniţa Gulliver, cu reparaţii la acoperiş şi izolarea podelei deja finalizate. La subsol se instalează o nouă instalaţie electrică, în timp ce peretele beciului este tencuit, urmând să se realizeze izolaţia interioară. De asemenea, este planificată realizarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilităţi, iar sistemul de alimentare cu apă pentru pompieri este în curs de conectare”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

La Grădiniţa „Korosi Csoma Sandor” se efectuează lucrări de extindere, renovare şi modernizare, printre altele fiind înlocuită instalaţia electrică, fiind izolaţi pereţii, înlocuite ferestrele şi modernizat sistemul de încălzire, iar la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Aron” se lucrează la reabilitarea şi amenajarea peisagistică a curţii şi a terenurilor de sport.

Reprezentanţii Primăriei au menţionat că lucrările decurg conform planului şi la Colegiul „Szekely Miko”, fiind finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„În ciuda mai multor modificări ale planului tehnic, lucrările avansează bine la Colegiul „Szekely Miko”, unde reţelele de apă, electricitate şi încălzire au fost înlocuite ca parte a renovării complete, iar sălile de clasă, coridoarele şi toaletele sunt în curs de renovare. Constructorul lucrează în prezent la aripa cu vedere spre Parcul Elisabeta, unde au fost îndepărtate tencuiala şi podeaua veche, dar şi uşile aflate într-o stare foarte proastă. Totodată, se pune şi noua podea. Modernizarea este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi se preconizează că lucrările, cele din această aripă cu vedere spre Parcul Elisabeta, vor fi finalizate în luna septembrie a acestui an”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Sursa foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.