EDUCATIE 6 martie 2023

Parteneriat pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 586 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, întrunit luni în şedinţă extraordinară, a aprobat încheierea unui parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe şi alţi 12 parteneri în vederea constituirii unui consorţiu pentru învăţământ dual.

Consorţiul „Sepsi Dual” va depune un proiect de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru înfiinţarea unui campus liceal şi universitar pentru învăţământul dual din Sfântu Gheorghe.

Vicepreşedintele CJ Covasna, Henning László, a precizat că viitorul campus ar urma să fie construit pe un teren intravilan de peste 24.000 de metri pătraţi, aflat pe teritoriul fostei ferme de păsări din Sfântu Gheorghe, în zona străzii Jókai Mór.

În acest campus, în care vor putea învăţa 200 de elevi din ciclul liceal şi 100 de studenţi, vor fi construite săli de clasă, ateliere şi laboratoare didactice, săli de sport, o cantină şi un cămin, iar investiţia este evaluată la peste 114 milioane de lei fără TVA, din care Primăria Sfântu Gheorghe va acoperi circa 11,2 milioane de lei, iar CJ va contribui cu circa 5,7 milioane de lei.

Din consorţiul „Sepsi Dual” vor mai face parte Universitatea Babeş-Bolyai, Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”, Liceul Economic „Berde Áron” şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din municipiu, precum şi mai multe firme din judeţ care activează în domeniul producţiei şi serviciilor, comerţului şi turismului, precum şi în domeniul medical şi bancar.

Iniţiatorii proiectului au menţionat că viitorul campus va contribui la dezvoltarea învăţământului profesional în judeţul Covasna, atât prin creşterea numărului de domenii, de calificări şi de absolvenţi, cât şi prin asigurarea unui parcurs educaţional pentru elevii înscrişi în învăţământul dual şi crearea premiselor ca aceştia să îşi continue studiile în învăţământul universitar.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.