EDUCATIE 18 ianuarie 2021

Până pe 29 ianuarie se pot depune dosarele pentru bursele acordate studenților din anii terminali

de Covasna Media | 1116 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a lansat în 2014 un program de burse studențești pentru participanții la programe de licență, masterat și doctorat, cuantumul total al burselor fiind de 100.000 lei. Numărul de burse acordate se încheie la epuizarea sumei.

Bursele sunt deschise studenților cu vârsta sub 35 de ani care urmează cursuri universitare, de masterat sau doctorat oriunde în lume și lucrează la pregătirea disertației în anul universitar curent.

Studenții din anii terminali pot aplica până pe 29 ianuarie 2021 pentru bursa de studii acordată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Pot aplica studenți care – deși nu sunt din Sfântu Gheorghe –, se află în faza de pregătire a tezei de licență, masterat sau doctorat în anul universitar curent, iar subiectul ales are utilitate locală, sau au efectuat cercetări despre municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv dacă rezultatele cercetării pot fi transpuse în administrație sau în vreun domeniu de dezvoltare al municipiului Sfântu Gheorghe. Studenții cu domiciliul în Sfântu Gheorghe pot aplica indiferent de subiectul cercetării lor.

Valoarea burselor depinde de nivelul studiilor, adică cei care se pregătesc pentru lucrarea de licență pot primi 300 de lei lunar timp de 4 luni, cei care își finalizează studiile de masterat pot beneficia de 500 de lei lunar, iar cei care se pregătesc pentru disertația de doctorat pot primi burse în valoare de 1.000 de lei lunar pentru o perioadă de 4 luni.

Beneficiarii burselor sunt obligați ca până la data de 30 iunie 2021 (licență și master) sau la data de 30 septembrie 2021 (doctoranzii) să depună la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe lucrarea de licență, master sau doctorat, în format tipărit și electronic, sub sancțiunea obligării acestora la restituirea sumei primite cu titlu de bursă.

Bursele studenţeşti pot fi solicitate completând formularul de cerere și depunând documentele indicate în regulamentele burselor, care pot fi depuse până la 29 ianuarie 2021 (data ștampilei poștale) și trimise electronic la kinga.sandor@sepsi.ro până la ora 15:00.

Puteți găsi informații detaliate despre procesul de acordare, criterii obligatorii și sistemul de punctaje pe pagina web a Primăriei, la secțiunea Burse pentru studenți (Click AICI).

(Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.