EDUCATIE 1 octombrie 2012

Olimpicii covăsneni premiați la Gala „Excelențele noastre”

de Covasna Media | 499 vizualizări

Radio Târgu Mureş, post public regional, și-a propus să îi aducă împreună pe cei mai buni dintre cei buni, olimpici naţionali şi internaţionali, din judeţele Braşov, Harghita, Covasna şi Mureş,  liceeni care au în dreptul numelor lor premii importante la concursuri în ţară, dar şi în străinătate, tineri pentru care excelența este mai mult decât un superlativ: este convingerea că, dacă excelezi  într-un anumit domeniu, este imposibil să nu reuşeşti, dacă pui suflet şi pasiune în ceea ce alegi să faci în viaţă, vei ajunge sus, indiferent de obstacolele întâlnite în cale. Astfel, în cadrul galei „Excelențele noastre” organizată vineri la Târgu Mureș au fost prezenți și olimpicii covăsneni, elevii care au obținut rezultate remarcabile la concursuri naționale și internaționale în diferite discipline.

„Mă bucură această inițiativă a Radio Târgu Mureș pentru că acești copii merită cu adevărat să fie cunoscuți pentru că rezultatele lor sunt remarcabile. Au depus o muncă enormă pentru a obține rezultatele acestea, și chiar merită o recunoaștere de la noi toți” – a declarat inspectorul șef adjunct din cadrul IȘJ Covasna, Maria Băilă.

Județul Covasna a fost reprezentat la Gala „Excelențele noastre” de 11 elevi și de Trupa de Teatru „Osonó”. Aceasta din urmă nu a putut fi prezentă la gală pentru că se află în turneu în Thailanda. Ceilalți olimpici invitați la gală sunt elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” şi ai Liceului Teoretic „Székely Mikó”.

CNMV a „participat” la gală cu cinci elevi, unul dintre ei, „chimistul” Gabriel Moise, nefiind prezent pentru că este deja la Oxford, unde își continuă studiile. Ștefania Ursică a terminat liceul la CNMV anul acesta, și este cea mai bună din lume la geografie, câștigând recent medalia de aur la Olimpiada Internațională. Irina Maria Petcu este în clasa a XI-a la CNMV, iar în anul școlar precedent a luat premiul I la Olimpiada de Limba Germană, proba de proiect. Vlad Constantinescu, elev în clasa a XI-a, a reușit să obțină medalia de argint la Olimpiada de Matematică, iar Felicia Marinescu, deși învață în clasa de matematică-informatică, a luat premiul III la Olimpiada de Limba și Literatura Română. Nu trebuie uitați nici profesorii care i-au pregătit pe acești elevi: Rodica Dobrițoiu, Ioan Răduță, Gerda Șerban, Traian Cotfas, Mioara Minculete.

Liceul Teoretic „Székely Mikó” a fost reprezentat de șase elevi: Boér Máté, premiul I, Roșu Kriszta, premiul II, Márton Simon Anna, premiul III și Kopacz Hanna, premiu special, toate la Olimpiada internaţională de limba, literatură şi cultură maghiară „Apáczai Csere János”, Walcz Beatrix, premiul I la Olimpiada de limba şi literatura maghiară „Mikes Kelemen” și Juhos Attila, premiul I la Concursul de Matematică al Liceelor Maghiare din Europa. Profesorii care i-au pregătit pe cei de la Mikó sunt: Kőmíves Noémi, Dobra Judit, Dregus Ágnes și Bíró Béla.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.