EDUCATIE 4 mai 2012

Noul guvern vrea să desfiinţeze clasa pregătitoare

de Covasna Media | 521 vizualizări

Noul guvern pregăteşte desfiinţarea clasei pregătitoare şi abrogarea Legii Educaţiei Naţionale.

Cele două obiective sunt posibile după adoptarea Codului Educaţiei iniţiat de minstrul Educaţiei Ecaterina Andronescu în anul 2009.

Codul prevede ca învăţământul obligatoriu să aibă 13 clase în care să fie inclusă şi grupa pregătitoare dar ea nu va face parte din învăţământul primar ci din cel preşcolar.

Iniţiatorul proiectului, Ecaterina Andronescu a declarat pentru Digi 24 că va face tot posibilul ca acest proiect să fie adoptat iar părinţii să nu mai treacă prin situaţia de anul acesta cu înscrierile în clasa pregătitoare la şcoală.

Actul normativ este în dezbatere în Camera Senatului care este for decizional.

”A fost o iniţiativă a doamnei senator Ecaterina Andronenscu, iniţiativă asumată de către PSD la vremea respectivă, care ar trebui să schimbe legea educaţiei complet. Deci practic codul Educaţiei aşa cum era depus la Parlament spunea că orice altă lege în domeniu se abrogă”, a declarat Cătălin Baba ministrul intermiar al Educaţiei.

Cătălin Baba susține că sistemul trebuie regândit

Pe de altă parte, ministrul demis al Educației, Cătălin Baba a declarat că procedura de repartizare în clasa pregătitoare şi clasa I este corectă, dar sistemul trebuie regândit în Bucureşti, deoarece au existat scăpări.

Cătălin Baba a spus, cu ocazia prezentării bilanţului mandatului său de ministru al Educaţiei, că probleme privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I au apărut la nivelul Capitalei, unde primarii ar trebui să găsească soluţii pentru identificarea unor terenuri pe care să se poată construi şcoli.

„Mulţi tineri s-au mutat în Bucureşti şi multă populaţie tânără care are copii s-a adunat aici. Toţi primarii au făcut eforturi, dar este complicat şi va trebui făcut un program pentru noi şcoli şi grădiniţe. Problema este legată de identificarea unor terenuri mai mari", a precizat Cătălin Baba.

„Dacă nu schimbăm metodologia, ne vom confrunta cu aceleaşi probleme şi anul viitor”, a spus Baba.

Ministrul demis al Educaţiei a precizat că aşteptă ca cea de-a patra etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I să se încheie pentru a discuta cu părinţii şi directorii de şcoli în vederea găsirii unor soluţii pentru flexibilizarea sistemului.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.