EDUCATIE 7 iunie 2022

„Natura ne zâmbește”, activitate derulată de trei licee din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1199 vizualizări

Vineri, 3 iunie 2022, în incinta Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, a avut loc o activitate din cadrul proiectului educațional „Suflet pentru suflet”, având drept parteneri trei instituții școlare din Sfântu Gheorghe: Liceul Economic „Berde Áron”, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”.

Parteneriatul menționat mai sus își propune să implice membrii grupului-țintă în activități educative diverse, destinate elevilor ce provin din medii dezavantajate și elevilor cu cerințe educaționale speciale, în acțiuni care să contribuie la dezvoltarea sentimentelor de prietenie, toleranță, armonie și de bună dispoziție, dar și la dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă, de lucru în echipă, de asumare a responsabilităților.

Pe lângă toate acestea, activitatea „Natura ne zâmbește!” a urmărit formarea unor atitudini pozitive față de natură prin realizarea unor acțiuni de educație ecologică.

Activitatea a debutat cu prezentarea tuturor participanților, elevi și profesori, de la cele trei instituții școlare și cu precizarea obiectivelor urmărite. În concordanță cu acestea, elevii au realizat postere în care au prezentat și evidențiat, prin cuvinte cheie, simboluri sau desene sugestive, mesaje ecologice menite a arăta necesitatea desfășurării unor acțiuni concrete de protejare a mediului înconjurător.

În continuare, elevii au demonstrat că este posibil a realiza obiecte foarte utile în viața de zi cu zi, precum și obiecte ornamentale cu o valoare estetică ridicată din materiale reciclabile, arătându-și cu acest prilej creativitatea și îndemânarea lor deosebite.

La finalul activității, elevii au participat direct la păstrarea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin plantarea unor răsaduri de flori, dovedind că doar împreună putem face ca ,,natura să ne zâmbească”.

Cătălina Voicu, profesor, Liceul Economic „Berde Áron”

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.