EDUCATIE 10 mai 2024

Mobilități în al doilea an de Acreditare Erasmus + (CP)

de Observatorul de Covasna | 935 vizualizări

La finele lunii aprilie, 6 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului au participat, prin intermediul Programului de Acreditare Erasmus+, finanțat din fonduri europene, la o formare în domeniul educațional, la Barcelona, în Spania. 

Tematica acestui curs a fost „A satisfying School Experience: Strategies and Skills for Teachers”, un curs pe cât de necesar, pe atât de util pentru că ne-a învățat diferite tehnici de combatere a absenteismului și de reducere a abandonului școlar, dar și tehnici de rezolvare a conflictelor dintre elevi. 

Activitățile inedite s-au desfășurat indoor și outdoor, poate cea mai interesantă tehnică fiind tehnica labirintului prin care cursanții au fost nevoiți să-și găsească echilibrul, stăpânirea de sine și curajul de a găsi drumul de ieșire dintr-un labirint, o metaforă a problemelor vieții cu care ne confruntăm zi de zi. 

Pe lângă beneficiile propriu-zise, directe, ale cursului, s-au realizat schimburi culturale intense și, bineînțeles, au fost consolidate cunoștințele de limbă engleză cu partenerii noștri din Franța, Slovenia și Cipru. 

Ultima zi a fost dedicată vizitelor culturale la Poble Espanyol, Muzeul de Artă Catalană, Muzeul Pablo Picasso, Sagrada Familia, Barceloneta, Casa Vinces. 

Cu amintiri de neuitat, ne-am întors acasă nerăbdători să împărtășim experiențele de acolo cu colegii noștri.  

Adela Stroie

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.