EDUCATIE 3 iunie 2021

Facultate de Arte Plastice, deschisă în toamnă la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1742 vizualizări

O Facultate de Arte Plastice, înfiinţată de Universitatea Maghiară Sapientia din Transilvania în parteneriat cu Universitatea din Pecs (Ungaria), va funcţiona începând din toamnă în municipiul Sfântu Gheorghe, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, facultatea va funcţiona fie în Casa Gyarfas de pe strada Oltului, fie în clădirea fostei Fabrici de ţigarete din municipiu, care va fi achiziţionată de autorităţile locale.

„Aici vor fi scoase la concurs 10 locuri pentru specializarea pictură şi încă 6 pentru cea de sculptură, urmând ca la jumătatea lunii iunie să fie obţinute toate acreditările necesare. Admiterea se va face în luna septembrie, cel mai probabil conform sistemului de admitere de la Universitatea din Pecs, astfel încât studenţii vor trebui să prezinte un portofoliu şi să dea un examen practic. În dezvoltarea atelierelor de creaţie se va avea în vedere ca acestea să fie cât mai prietenoase cu artiştii, astfel Casa Gyarfas de pe strada Oltului şi clădirea fostei Fabrici de Ţigarete sunt printre primele opţiuni luate în considerare drept locaţii pentru această iniţiativă“, se arată în comunicat.

În corpul didactic au fost cooptaţi artişti plastici locali, printre aceştia numărându-se Uto Gusztav, din Sfântu Gheorghe, care va conduce cursul de pictură, precum şi Peter Alpar, din Sfântu Gheorghe şi Berze Imre, din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, care vor coordona cursul de sculptură.

(Sursă foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.