„ECOU” s-a îmbogățit cu peste 40 de voluntari noi
Asociația de Tineret a publicat lista cu elevii care s-au alăturat echipei în acest an
Săptămâna aceasta echipei Asociației de Tineret „ECOU” i s-au alăturat un număr de 42 de voluntari noi. Procesul de selecție a constat din două etape, una în care tinerii au completat un formular de înscriere, iar în cadrul celeilalte etape ei au participat la un interviu coordonat de liderii Asociației.
Numărul celor care vor să facă parte din echipa „ECOU” este tot mai mare de la an la an, spune Bogdan Todoran, coordonatorul voluntarilor. Anul acesta un număr de 75 de tineri și-au depus candidatura, iar în urma procesului de selecție, 42 au fost acceptați. Astfel, astăzi echipa „ECOU” este compusă din circa 110 voluntari.
„După cum se știe deja, este o tradiție de a deveni voluntar în «ECOU» și de la an la an sunt tot mai mulți aplicanți. Noi facem tot posibilul să luam cât mai mulți pentru că scopul nostru, pe lângă organizarea de evenimente, este să formăm caracterul de voluntar și să îi ajutăm pe voluntari cât mai mult posibil să se dezvolte”, ne-a spus Bogdan Todoran.
Tinerii care au aplicat au vârste cuprinse între 14 și 19 ani și sunt elevi la Colegiul Național „Mihai Viteazul” sau la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din reședința de județ.
„Iată-mă aici, cu chef de muncă și entuziasm”
Ramona Călianu, elevă în clasa a XI-a, și-a regăsit numele în lista cu noii voluntari. Ea ne-a împărtășit câteva dintre motivele pentru care și-a dorit să facă parte din „ECOU”. Deși în primul an de liceu tânăra nu avea suficient curaj, după ce a văzut câteva dintre evenimentele pe care le-a organizat Asociația de-a lungul timpului, „i s-a aprins un beculeț”, spune ea.
„Voluntariatul, după părerea mea, ar trebui sa facă parte din viața fiecărui elev. În primul rând, și cel mai important, în cadrul unei asociații de voluntariat te poți dezvolta extraordinar de mult ca persoană. Prin activități de acest gen ai ocazia să te cunoști pe tine însăți și să îți descoperi punctele forte, dar și să-ți dezvolți punctele mai slabe. În al doilea rând, ai ocazia să cunoști mulți oameni noi și mai mult decât atât, ai oportunitatea de a învața ceva de la acești oameni noi. (...) Încetul cu încetul am devenit tot mai interesată de activitățile Asociației și iată-mă aici, cu chef de muncă și entuziasm”, ne-a spus Ramona Călianu.
Și Ioana Dajbog este fericită că de acum înainte face parte dintr-o echipă dornică să „întoarcă munții”.
„Chiar m-am bucurat foarte tare când am aflat că am fost acceptată pentru că o parte din prietenii mei sunt și ei în «ECOU» și mereu îmi povesteau cât de mult s-au distrat la diferite evenimente la care au luat parte. În plus, așa am ocazia să cunosc și mai multă lume”, ne-a împărtășit tânăra.
În formularul de înscriere aplicanții trebuiau să specifice motivele pentru care vor să facă parte din Asociație și să enumere calitățile care i-ar recomanda în acest sens.
A doua fază a procesului de selecție a avut loc săptămâna trecută. Zece dintre liderii Asociației i-au intervievat timp de 10-15 minute pe fiecare dintre cei care au aplicat.
„Aproximativ două săptămâni am lucrat zi de zi până seara târziu. Urmează să formăm echipa, să facem un team building, să facem activități cu ei, iar după, o sa ne ocupăm de evenimente. Cel mai probabil anul acesta o să avem Povestea din Ajun, după care Saint George City of Debate, dar încă nimic nu e sigur”, ne-a mai adăugat Bogdan Todoran.
Conform acestuia, evenimentul cel mai important de anul trecut și de care este mândră întreaga echipă este Saint George City of Debate 13. Competiția a fost dusă la un alt nivel din toate punctele de vedere, spune coordonatorul, iar astfel voluntarii reușesc an de an să facă orașul tot mai cunoscut.
Totodată, voluntarii “ECOU” au fost un element cheie în organizarea și desfășurarea celui mare festival de hituri din județul Covasna, diMANSIONS Hit Music Festival, derulat în iunie, pe domeniul Castelului Mikó din satul Olteni.