EDUCATIE 6 iunie 2024

Echipaj din Sita Buzăului, reprezentantul județului la faza națională a concursului Educație Rutieră – Educație pentru Viață

de Covasna Media | 1569 vizualizări

Educația rutieră joacă un rol esențial în asigurarea siguranței pe drumurile publice și în formarea unor comportamente responsabile la participanții la trafic. O educație rutieră adecvată contribuie la scăderea numărului de accidente și a gravității acestora prin informarea participanților la trafic despre regulile de circulație și comportamentele corecte. Prin educație rutieră, nu doar șoferii, ci și pietonii și bicicliștii sunt învățați cum să se comporte în trafic pentru a-și proteja propria siguranță și pe a celor din jur. 

Școala are sarcina de a forma comportamente. Așadar, educația rutieră este esențială pentru siguranța copiilor în drum spre școală și spre casă. 

Ministerul Educației în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne organizează an de an diverse acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere și de formare de comportamente responsabile în trafic. Una dintre aceste acțiuni este Concursul de Educație Rutieră - Educație pentru viață. Scopul acestui concurs este conștientizarea necesității respectării regulilor de circulație specifice traficului, prevenirea și reducerea riscului ca elevii să fie implicați în accidente pe biciclete, adoptarea unui comportament responsabil de către elevi în școală și pe stradă, ca urmare a dobândirii de abilități de bază și atitudini civice pozitive.

În perioada 31 mai - 2 iunie, s-a desfășurat la Târgoviște, Concursul Național Trofeul Coresi unde au participat echipaje din 15 județe ale țării. Județul Covasna a fost reprezentat de echipajul câștigător la faza județeană, compus din patru membri: Buzea Emilia, Băilă Ioan, Murea Daniel și Stoica Luca, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Sita Buzăului, pregătiți și îndrumați de profesor Banciu Mihaela. 

Doamna profesor a declarat: „Astăzi, de 1 IUNIE, am avut bucuria să văd pe chipurile unor copii de la Școala Gimnazială nr. 3 Sita Buzăului fericirea supremă. La Concursul Național Trofeul Coresi echipajul de Educație rutieră a câștigat locul III pe echipe și 2 locuri I: Buzea Emilia - proba de cunoașterea legislației și Stoica Luca - proba de parc școală. Sunt mândră de ei!” 

Drept răsplată pentru munca și îndemânarea lor elevii s-au întors acasă, pe lângă trofeu și cu o bicicletă câștigată ca premiu. 

Același echipaj va reprezenta județul în luna iulie la faza națională a concursului Educație Rutieră - Educație pentru Viață.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.