EDUCATIE 14 noiembrie 2019

Două desene pe asfalt în valoare de peste 10.000 de lei

de Daniela Luca | 6617 vizualizări

Pe asfaltul din curtea clădirii cu clasele primare de la „Székely Mikó” și „Mikes Kelemen” câteva desene viu colorate le vor bucura privirea micilor elevi. Inițiativa care a fost implementată la începutul acestei săptămâni aparține Fundației Comunitare Covasna. 

Desenele din curtea școlii, sistemul solar și șotronul, au costat 10.300 de lei. Banii provin din fondul de program al guvernului ungar, Bethlen Gábor, dar și de la donatorii care au sprijinit proiectul în cadrul Licitației Civile care a avut loc luna trecută. Deși este o sumă considerabilă, conducerea Fundației consideră că este o investiție utilă care îi va bucura pe cei mici mult timp de acum încolo. 

„Sunt două figuri și sunt destul de costisitoare din cauza tehnologiei pe care o utilizează firma. Este o firmă care are grijă și de străzile naționale și de autostrăzi. Ei au și acest domeniu de activitate. A fost o discuție între noi dacă să dăm atât de mulți bani în scopul proiectului și până la urmă am decis că pentru durabilitate și pentru calitate merită să investim. Am finalizat, e foarte frumos și sperăm că și copiii se bucură de aceste forme aplicate. A fost o inițiativă lansată de Fundația Comunitară împreună cu Bokor Zoltán, deci el a venit prima oară cu această idee pe baza căreia am formulat un proiect. Am câștigat ceva bani care ne-au fost suficienți, iar ulterior am adăugat și de la Licitația Civilă. Firma ne-a oferit doi ani garanție, dar mi s-a spus că va dura între patru și șase ani”, ne-a spus directorul Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

În aceeași curte, la sfârșitul lunii trecute, alte câteva desene și jocuri desenate pe asfalt au adăugat o pată de culoare în peisajul tomnatic. Inițiativa a fost parte din programul tematic „Anul Elevilor”, anunțat la începutul anului de municipalitate. 

Totodată, curtea celor două licee nu este singurul loc din oraș unde pot fi observate petele de culoare pe asfalt. Tot în luna octombrie, în cadrul proiectului Com’On Sfântu Gheorghe, comunitatea Waldorf a pictat lângă stațiile de autobuz din reședința de județ niște şotroane multicolore care conțin mesaje motivaționale. Fiecare dintre pătratele care alcătuiesc desenul conține câte un cuvânt  – „sunt binecuvântat, înțelegător, iubit, iertător, pașnic, recunoscător, interesat”. Inițiativa a stârnit curiozitatea covăsnenilor de toate vârstele și are ca scop contribuirea la dezvoltarea emoțională a comunității locale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.