EDUCATIE 31 martie 2023

Doar 56% dintre elevi au obţinut note peste 5 la simularea Evaluării Naţionale

de Agerpres | 806 vizualizări

Procentul elevilor din judeţul Covasna care au obţinut medii peste 5 la simularea Evaluării Naţionale, organizată luna aceasta, a fost de peste 56%, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate la Limba şi literatura română, potrivit rezultatelor date, joi, publicităţii de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

La simulare au participat 1.706 elevi din judeţ, din totalul celor 1.940 înscrişi, iar numai 966, reprezentând 56,62%, au obţinut note peste 5, procentul înregistrat în acest an fiind mai mic faţă de cel de anul trecut, când a fost de 59,79%.

Cele mai dificile probe s-au dovedit a fi Limba şi literatura română şi Matematica, la care au luat note de trecere 50,55% dintre elevi, respectiv 51,07%, în timp ce la proba de Limba şi literatura maternă, susţinută de elevii aparţinând minorităţii maghiare, procentul a fost de 79,41%.

Şeful IŞJ Covasna, Kiss Imre, a declarat că rezultatele demonstrează faptul că elevii mai au nevoie de pregătire şi a recomandat conducerilor unităţilor de învăţământ să evalueze prestaţiile acestora şi să ia măsuri pentru recuperarea materiei acolo unde este nevoie.

De asemenea, şeful IŞJ le-a cerut cadrelor didactice să pună în temă elevii cu privire la modul în care sunt concepute subiectele, baremul şi modul de evaluare a lucrărilor la examen.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.