EDUCATIE 8 februarie 2012

Cursuri suspendate în cinci şcoli din judeţul Covasna

de Agerpres | 488 vizualizări

Cinci şcoli din judeţul Covasna şi-au suspendat cursurile din cauza condiţiilor meteorologice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Covasna, Erdely Andras, care citează un raport al Inspectoratului Şcolar, în judeţul Covasna sunt închise şcolile generale din localităţile Moacşa, Dalnic, Ozun, Peteni şi Saciova, cu un efectiv total de circa 1100 de elevi.

O situaţie critică se înregistrează în localitatea Alungeni, care este izolată de aproape 36 de ore din cauza zăpezii şi a viscolului, dar în zonă se lucrează pentru deblocarea drumului principal.

În continuare sunt închise traficului rutier DN 2D între Ojdula şi Tulnici (judeţul Vrancea), DN 10 Întorsura Buzăului - Buzău (pentru autovehiculele peste 3,5 tone), DJ 121A pe mai multe porţiuni, între Valea Crişului-Aita Mare, Moacşa-Pădureni, Moacşa-Leţ, DJ 121F între Cernat şi Mărcuşa şi drumurile comunale Reci-Saciova, Ozun-Măgheruş, Ozun-Lunca Ozunului şi Turia-Alungeni. Autorităţile estimează că până la amiază toate drumurile din judeţ vor deveni practicabile.

Vântul a scăzut din intensitate, în schimb a revenit gerul. Miercuri dimineaţă staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat minus 27,8 grade Celsius.

La începutul acestei luni s-au înregistrat temperaturi şi mai scăzute la întorsura Buzăului - minus 32,5 grade Celsius, pe data de 1 februarie, după care au urmat cinci zile consecutiv cu valori sub minus 26 de grade Celsius.

Miercuri s-au împlinit exact şapte ani de când staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultima jumătate de secol.

Pe 8 februarie 2005 în 'mica Siberie' cum mai este supranumită această zonă au fost minus 35,8 grade Celsius, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.