EDUCATIE 28 noiembrie 2018

Conferință organizată pentru studenții bursieri din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 859 vizualizări

Opt studenți absolvenți și-au prezentat lucrările la conferința studenților cu burse organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Anunțul pentru bursele de anul viitor oferite de Consiliul Local Sfântu Gheorghe se va face în cursul lunii decembrie.

Programul de burse pentru studenți al Consiliului Local Sfântu Gheorghe a fost lansat în 2014, iar anul acesta, pentru prima oară, absolvenții și-au prezentat rezultatele lucrărilor de licență în cadrul unei conferințe care a avut loc în 26 noiembrie în amfiteatrul Universității Sapientia. Evenimentul a fost inaugurat de consilierul local Zsigmond József, inițiatorul programului de burse, prezentând metoda de aplicare, după care studenții au fost felicitați în discursul viceprimarului Sztakics Éva-Judit.

În acest an, cei prezenţi au ascultat opt prezentări din diferite domenii. Bolgyán-Bora Zsuzsánna a vorbit despre educația integrată a matematicii pentru elevii de clasa a doua, și a întocmit și un caiet de sarcini în baza studiilor sale. Mihálcz Szende-Beáta a prezentat structura pădurilor din Șugaș-Băi, schimbările climatice și administrarea silvică, urmată fiind de Erdei Anita, care a dus audiența în lumea basmelor, evidențiind efectele credințelor populare asupra vieții locuitorilor Ardealului. Kovács-Ungvári Rebeka a examinat prezentarea comunităților romilor europeni în documentele Uniunii Europene. Kopacz Hanna a aplicat pentru bursă cu un studiu antropologic: studenta s-a mutat pentru trei zile în casa unei familii de țigani gabori și a studiat viziunea lor asupra lumii reflectată în arhitectură. Sala Beáta a efectuat modelarea matematică a veniturilor Muzeului Național Secuiesc. Farkas Orsolya a studiat fricțiunea sistemelor telescopice utilizate în operațiunile din cadrul medicinii dentare, iar Kelemen Fruzsina a examinat motivul puer senex, adică cel al copilului bătrân în povești sacre din secolele 16-18.

În anii precedenți au aplicat în primul rând studenți care și-au întocmit lucrările cu subiecte legate de Sfântu Gheorghe, însă acest lucru s-a schimbat începând cu anul trecut. Studenții cu domiciliul stabil în Sfântu Gheorghe pot participa cu orice subiect, iar studenții cu domiciliul în alte localități ale țării pot aplica pentru bursă doar cu subiecte legate de Sfântu Gheorghe.

Valoarea burselor depinde de gradul de studii, astfel, timp de patru luni, absolvenții studiilor de licență primesc câte 300 lei lunar, absolvenții studiilor de masterat primesc câte 500 lei lunar, iar studenții absolvenți ai doctoratelor primesc câte 1000 lei pe lună.

Anunțul pentru bursele de anul viitor va fi propus în cadrul ședinței ordinare a consiliului de joi, 29 noiembrie, iar în cazul în care Consiliul Local votează pentru lansarea sa, 100.000 lei vor fi alocați în 2019 pentru acest scop. Următorul anunț pentru burse de studenți este așteptat pe luna decembrie, termenul limită pentru depunerea proiectelor de studii de câte trei pagini fiind 28 ianuarie.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.