EDUCATIE 27 martie 2012

Colegiul Național „Mihai Viteazul” pe podium de Ziua Francofoniei

de Covasna Media | 423 vizualizări

Ajunsă în plan secund în ceea ce privește  opțiunea limbilor moderne a elevilor covăsneni, unde accentul se pune pe limba engleză și germană, iată că limba franceză nu se lasă mai prejos în interesul de studiu al elevilor.

Acest aspect este subliniat de rezultate din ce în ce mai bune la diverse concursuri la nivel național. Un exemplu recent este elevul Ganea Ioan (clasa a XI-a A) de la Colegiul National „Mihai Viteazul”, care la concursul  național “Jeu par le français” de la Iași a obținut premiul I la secțiunea recitare.

Având suportul familiei, în special al mamei, elevul Ganea Ioan a surclasat competiția formată din vârfurile multor școli cu renume din țară unde limba franceză ocupă locul întâi între limbile moderne. Meritul lui constă în faptul că a făcut o adevărată pasiune pentru studierea acestei limbi.

Este lăudabil și merituos pentru acest elev, care alături de alții studiază limba franceză cu motivație și plăcere. Aceasta face ca speranța să renască pentru interesul de studiu al acestei limbi, care de altfel este calea cea mai facilă de a intra în contact cu o mare cultura și a descoperi profunzimea acesteia.

Putem spune că premiul obținut de acest elev reprezintă aportul și respectul școlii față de Ziua Francofoniei.

Prof. Nina Stanoescu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.