EDUCATIE 23 noiembrie 2020

Club de comunicare și leadership

de Covasna Media | 1697 vizualizări

 „Dă unui om un peşte și îl hrăneşti o zi. Învață-l să pescuiască și îl hrăneşti pentru toată viaţa.” — Andrew Carnegie

Online sau față în față, cu mască sau fără, la Liceul Teoretic Mircea Eliade, se derulează, în această perioadă, din septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie, un alt proiect al Asociației de tineret Alexandra Ducancea, un CLUB DE COMUNICARE ȘI LEADERSHIP, adică dezvoltare personală pe înțelesul tinerilor.

Proiectul este realizat în colaborare cu Secretariatul General al Guvernului și are în vedere educarea non-formală a tinerilor acestei asociații pentru o dezvoltare armonioasă în ceea ce privește leadershipul personal, dar și pregătirea pentru o carieră mai sigură și bine aleasă. 

Proiectul acestui club a fost aprobat la începutul lunii septembrie și a fost prevăzut pentru 3 luni în care 30 de tineri să se bucure de susținere informațională, emoțională, spirituală în vederea unui leadership de influență pentru prezentul și viitorul lor.

Din programa pregătită dăm doar câteva exemple de teme alese, atât de utile pentru toată viața și pentru oricine dorește să se cunoască mai bine: „Gestionarea emoțiilor”, „Alegerile și importanța deciziilor în viața noastră”, „Leadershipul”, „Creativitatea și cunoașterea”, „7 pași în realizarea unui discurs de impact”, „Stilul de personalitate”, „Imaginea de sine”, „Diferențele – bine sau rău”, „Responsabilitățile – corvoadă sau obiective către țelul nostru”, „Inside hero”.

Tinerii dornici de schimbări și adaptare la aceste vremuri fluctuante, au înțeles imediat că  proiectul este o oportunitate de dezvoltare și au aderat la întâlnirile programate, s-au deschis și adaptat modului de lucru bazat pe întrebări de coaching, dezbateri, jocuri urmate de debriefing. Nu e ușor să te arăți vulnerabil, nu e ușor să vorbești despre tine, dar merită pentru că învățăm mult mai ușor din experiențe, mai ales dacă ne regăsim în situații pe care le-au mai experimentat și alții. Aceasta este premisa cursurilor de dezvoltare personală: să te cunoști mai bine și să îți gestionezi eficient resursele interioare pentru ca în prezent să fii varianta mai bună a ta, iar viitorul să fie cel dorit.

„Învață din ziua de ieri, trăiește-o pe cea de azi și speră în ziua de mâine” spunea Albert Einstein. Cam acesta a fost scopul proiectului: să-i învățăm pe tineri cum să procedeze pentru a-și găsi mai ușor calea și scopul în viață. 

Dar, mai ales, să poată construi o zi de mâine mai bună, planificând, fiind mai intenționați și alegându-și direcția în viață în funcție de talentele pe care le au, de ceea ce știu să facă și plecând de la valorile  și punctele lor forte. Prea puțin ni se spune în școală că a greși e omenesc, toată lumea crede că a sublinia greșelile înseamnă automat și a învăța din ele. În diferite sisteme educaționale sau instituționale suntem prea puțin prețuiți sau valorizați în unicitatea noastră. Este și motivul pentru care cu cât mai devreme învățăm să credem în noi și ne cunoaștem mai mult, cu atât mai buni lideri vom fi pentru noi sau în comunități familiale, profesionale, sociale.

Sperăm ca în viitor Asociația de tineret  „Alexandra Ducancea”, Centrul de tineret Întorsura-Buzăului, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” să fie susținute de foruri și autorități locale, regionale sau naționale pentru a înlesni tinerilor accesul la oportunități de creștere! Mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă realizarea proiectului și felicităm toți tinerii implicați care devin săptămână de săptămână mai buni și mai încrezători în forțele proprii! 

Președinte Asociația de tineret „Alexandra Ducancea”, prof. Maria Badiu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.