EDUCATIE 21 august 2012

Arierate în valoare de 3 milioane de lei pentru lucrările efectuate la unităţile de învăţământ

de Agerpres | 455 vizualizări

Firmele care au executat lucrări de construcţie ori de modernizare a unor şcoli ori grădiniţe din judeţul Covasna au de recuperat arierate în valoare de aproape 3 milioane de lei.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, Keresztély Irma, a declarat că în unele localităţi lucrările sunt efectuate în proporţie de 85% ori au fost deja finalizate, iar constructorii nu şi-au primit încă banii. Aceasta a dat, printre altele, ca exemplu noua şcoală din localitatea Mereni, cu clasele I-VIII, inaugurată de curând, pentru care există o datorie de 500.000 de lei. Keresztély Irma a adăugat că în cursul zilei de miercuri va prezenta conducerii Ministerului Educaţiei situaţia arieratelor, în speranţa alocării sumelor restante prin hotărâre de Guvern.

„Sunt o serie de lucrări începute în anul 2007, finalizate şi neplătite, iar consiliile locale nu au capacitatea de a le achita”, a declarat Keresztely Irma.

Aceasta a menţionat că anul trecut peste 95% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Covasna au avut autorizaţii sanitare de funcţionare, iar în noul an şcolar, care va începe în 10 septembrie, situaţia va fi şi mai bună, deoarece au fost ori urmează să fie inaugurate, în scurt timp, mai multe şcoli ori grădiniţe noi, modernizate, extinse ori reabilitate. Printre acestea se numără Şcoala Generală „Mikes Kelemen” din comuna Zagon, reabilitată printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Grădiniţa cu program prelungit şi Şcoala generală din Zăbala, precum şi o grădiniţă din localitatea Ghelinţa.

Keresztely Irma a mai spus că sunt şi investiţii care au stagnat în lipsa alocărilor bugetare, amintind printre acestea Şcoala din Araci şi grădiniţa din oraşul Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.