EDUCATIE 14 ianuarie 2021

Aproximativ 10.000 de tablete, distribuite sau în curs de distribuire elevilor care învaţă online

de Agerpres | 1442 vizualizări

Aproximativ 10.000 de tablete achiziţionate în ultimele trei luni prin diverse programe finanţate de Guvern, din fonduri externe, de către autorităţile locale sau din sponsorizări au fost sau urmează să fie distribuite în scurt timp elevilor din judeţul Covasna care învaţă online, informează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 Potrivit sursei citate, până în data de 14 ianuarie, Inspectoratul va distribui în unităţile de învăţământ din judeţ 1316 tablete, 103 camere web, 218 laptopuri, 2800 litri de dezinfectant, precum şi 280.000 de măşti de protecţie achiziţionate prin finanţare asigurată de Ministerul Educaţiei.

„Toate acestea se alătură celor 3473 de tablete distribuite deja prin programul 'Şcoala de acasă'. De asemenea, până la data de 15 ianuarie 2021, prin proiectul ROSE, în 14 licee din judeţ înscrise în acest program vor ajunge 593 laptopuri, urmând ca în perioada următoare să mai sosească alte 149 de echipamente - camere web şi tablete interactive, distribuite în cadrul aceluiaşi proiect (...) finanţat integral de BIRD şi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar, remis miercuri AGERPRES.

Conducerea instituţiei a mai amintit că până în momentul de faţă, şcolile au mai achiziţionat din fondurile alocate de consiliile locale, din fonduri proprii sau sponsorizări un număr total de 3483 tablete, 420 de laptopuri şi alte 471 de dispozitive, reprezentând camere web, calculatoare, proiectoare etc.

 „Acestea au fost distribuite sau sunt în curs de a fi distribuite către elevi în funcţie de etapa recepţiei. Urmează a fi recepţionate la unele unităţi de învăţământ încă 1088 tablete şi 81 de laptopuri. Prin urmare, în judeţul Covasna sunt aproximativ 10.000 de tablete distribuite sau în curs de distribuire către elevi care susţin învăţământul on-line. Un număr mare de tablete au fost distribuite şcolilor din Araci, Herculian, Brăduţ, Belin, Hăghig“, se mai arată în comunicat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar a mai menţionat că în data de 24 decembrie 2020 a depus un proiect de achiziţie în valoare de 1.100.000 euro în cadrul POC/ Axa prioritar 2 = Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru o economie digitală competitivă, acţiunea „Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură'“, în care sunt cuprinse 26 de unităţi de învăţământ.

 „Prin intermediul acestuia se vor achiziţiona în continuare tablete, laptopuri, table interactive, proiectoare, calculatoare pentru dotarea unităţilor de învăţământ cuprinse în proiect, contribuind astfel la digitalizarea procesului de învăţare. Alte 26 de proiecte sunt în curs de elaborare şi vor fi depuse de către unităţile de învăţământ şi/sau de UAT-uri. În plus, încă 13 proiecte au fost depuse. Toate acestea prevăd achiziţionarea de dispozitive necesare digitalizării unităţilor de învăţământ şi defăşurării învăţmântului on-line“, se precizează în comunicat.

În finalul acestuia, conducerea instituţiei menţionează că a solicitat tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ ca în perioada următoare să se pregătească pentru redeschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă, în eventualitatea în care acest lucru va fi posibil după terminarea vacanţei intersemestriale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.