EDUCATIE 8 aprilie 2019

Aproape 100 de elevi, provocați să dobândească gândire antreprenorială

de Daniela Luca | 999 vizualizări

Conferința „Vreau să fiu antreprenor” de la CNMV a întrunit joi tinerii covăsneni

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a găzduit joi, 4 aprilie, a doua ediție a conferinței „Vreau să fiu antreprenor”. Invitații speciali ai evenimentului, Felix Pătrășcanu de la Fan Courier și Ionuț Țața de la Iceberg Consulting, le-au împărtășit tinerilor propria experiență antreprenorială, dar au vorbit și despre avantajele României ca țară în care să-ți dezvolți o afacere, sau despre necesitatea concurenței.

Ionuț Țața le-a vorbit celor aproape 100 de elevi prezenți despre necesitatea lecturii, despre posibilitățile nelimitate și avantajele internetului. El a pus accent și pe necesitatea de a rămâne în România. „Avantajele unei țări în care nu toate lucrurile sunt puse la punct, este că te învață să te descurci singur”, a concluzionat acesta la evenimentul de joi.

La rândul său, Felix Pătrășcanu și-a început discursul cu povestea lui, iar ulterior a tratat subiectul eșecului, importanței votului și a investiției în business la o vârstă cât mai fragedă.

 „Când au venit la început mi se păreau mai retrași, dar ușor, ușor s-au deschis oamenii. Nu m-a impresionat faptul că nu știu businessurile astea mari. (...) Acestea sunt niște modele de succes prin care vezi cum se schimbă lumea. Cred că sigur se pot întâmpla și aici lucruri care să fie duse mai departe. Asta spuneam, să creezi un business aici în Covasna, să-l faci cu iz covăsnean, să-l dezvolți și să-l duci mai departe în lume. Lumea caută ceva autentic, noutăți. Nu mai vrea nimeni să meargă într-un loc și să stea într-un all inclusiv și să vadă aceiași magneți de pus pe frigider. Lumea caută lucruri noi. Ei trebuie să vadă ce lucruri pot fi promovate aici”, ne-a spus la finalul evenimentului, Felix Pătrășcanu, care este și membru fondator al Asociației Operatorilor de Curierat din România (AOCR), membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders și lider al proiectului RePatriot.

Antreprenorii au fost provocați de către tineri și au răspuns la toate curiozitățile acestora. Cei mai activi din public au fost răsplătiți cu câte o carte.

„De fiecare dată când iau parte la un eveniment, chiar dacă este organizat de către mine încerc să mă pun în locul publicul și să trăiesc același sentiment pe care îl trăiește și un participant. Într-o lume în care tindem spre dezvoltare și într-o lume în care credem că tinerii pot să facă o schimbare, acest gen de evenimente este absolut necesar. De asemenea, evenimente ca acesta contribuie foarte mult la dezvoltarea tinerilor. Din punctul de vedere al organizatorului, sper că VSFA Sfântu Gheorghe a avut impact asupra publicului prezent. Mulțumim Colegiului Național „Mihai Viteazul” pentru suportul logistic și firmei Tricomserv pentru ajutorul financiar acordat”, ne-a declarat coordonatorul județean al evenimentului, Bogdan Todoran.

Acesta a mai adăugat că joi,11 aprilie, de la 17:00 conferința „Vreau să fiu antreprenor” ajunge la Brașov. Aici, antreprenorii care vor veni în fața tinerilor sunt patronul agenției de publicitate Comparty, Daniel Santa și Alina David de la David Consulting, care anul trecut au fost prezenți la ediția de la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.