EDUCATIE 30 martie 2023

Activitatea asistenților comunitari, observată îndeaproape de elevii de la „Puskás”

de Covasna Media | 1321 vizualizări

Elevii Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, din cadrul Școlii Postliceale Sanitare, au participat pe 16 martie a.c. la o amplă activitate de „Nursing Comunitar”. Adică au observat îndeaproape viața profesională a asistenților angajați la un cămin de bătrâni și la câteva grădinițe și școli din oraș.

Elevii au avut ocazia să cunoască „pe teren” atribuțiile asistenților medicali de la Căminul „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe și cu ce probleme ale persoanelor în vârstă se confruntă aceștia, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției noastre.

„În data de 16.03.2023 elevii Liceului Tehnologic Puskás Tivadar, din cadrul Școlii Postliceale Sanitare Sfântu Gheorghe, au avut o activitate specială în cadrul Modului 37 - Nursing comunitar și îngrijirea persoanelor cu dizabilități. Această activitate a fost coordonată de doamna Kovács Emese, asistent medical generalist principal, și a constat în faptul că elevii noștri, cu acordul instituțiilor Fundația Creștină Diakónia, Căminul Zathureczky Berta, Direcția de Asistență Socială Sfântu Gheorghe, au participat la activitățile prelevate de acestea. Elevii au fost împărțiți pe grupe. În cadrul Fundației Creștine Diakónia, elevii noștri au făcut cunoștință cu atribuțiile pe care le are asistența medicală în îngrijirea persoanelor la domiciliu, dificultățile și avantajele sale, importanța asistenților în comunitate. Experiența de la căminul de bătrâni a fost una foarte bună. Elevii au avut ocazia să cunoască față în față problemele persoanelor în vârstă, atribuțiile asistentei medicale”, a transmis conducerea instituției de învățământ în comunicatul de presă.

Totodată, în cadrul Direcției de Asistență Socială, elevii s-au deplasat la următoarele instituții din Sfântu Gheorghe: grădinițele ,,Napocska”, „Pinocchio”, „Benedek Elek”, Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Székely Mikó”.

„În aceste instituții, elevii s-au împrietenit cu copiii, cu personalul, au avut ocazia să vadă de mai aproape atmosfera, munca asistenților. Dacă vorbim în totalitate despre această activitate, atunci putem spune că a fost una pozitivă. A fost o oportunitate foarte bună pentru elevii noștri. Fiind în anul al III-lea, au putut acumula noi experiențe practice, eventual opinii să lucreze sau nu în aceste instituții după terminarea studiilor. Angajații instituțiilor au fost foarte cooperativi, comunicativi, simpatici, au încurajat elevii noștri. Cu această ocazie, conducerea instituției, alături de coordonator și elevi, dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat în acest proiect”, a transmis directoarea liceului Szőke Ana-Maria, în comunicatul de presă.

Școala Postliceală Sanitară funcționează în cadrul Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” încă din anul 2010. Specializările școlii sunt de asistent medical generalist și asistent medical de farmacie, potrivit site-ului oficial, puskastivadar.ro.

Sursa foto: comunicat

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.