ECONOMIC 6 octombrie 2022

Un incubator de afaceri pentru industrii creative va fi înfiinţat la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 864 vizualizări

Un incubator de afaceri pentru industrii creative va fi înfiinţat în municipiul Sfântu Gheorghe, printr-un proiect în valoare de 5,5 milioane de euro, iniţiat de autorităţile locale şi Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna şi care va fi cofinanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Viitorul incubator ce va fi construit în zona centrală a municipiului, în apropierea pieţei centrale, va avea parter şi două etaje cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 1.600 metri pătraţi şi va putea găzdui minimum 16 noi firme timp de maxim 3 ani, până când vor deveni viabile şi vor putea să îşi continue activitatea în spaţii proprii.

Pe lângă birouri, vor exista, printre altele, şi câteva ateliere, spaţii de depozitate, o sală de conferinţe şi una de expoziţii.

„Incubatorul de afaceri va oferi gama de servicii necesare societăţilor care activează în acest sector, având ca obiect de activitate advertising/publicitate, arhitectură, arte şi antichităţi, meşteşuguri tradiţionale, design, modă, film, video şi fotografie, software, jocuri şi publishing clasic şi electronic, muzică, arte vizuale şi performing arts, precum şi televiziune şi radio”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.

Potrivit sursei citate, se estimează că firmele incubate vor crea minimum 60 locuri de muncă, iar construcţia clădirii va fi gata până în 30 decembrie 2023.

Proiectul, în valoare totală de aproape 5,5 milioane de euro, va fi derulat de Primăria Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, iar studiul de fezabilitate va fi supus, joi, aprobării Consiliului local municipal.

„Prin realizarea proiectului se doreşte dezvoltarea infrastructurii locale, a activităţii socio-economice şi sprijinirea firmelor nou înfiinţate sau antreprenorilor care intenţionează să deschidă o afacere nouă. Incubatorul de afaceri propus va contribui în primul rând la realizarea de investiţii în sectoare cu valoare adăugată mare, sprijinirea investiţiilor în sectorul de cercetare, dezvoltare respectiv în sectorul industriilor creative şi implicit culturale, etc”, se arată în proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate, postat pe site-ul Primăriei.

În municipiul Sfântu Gheorghe mai există un incubator de afaceri înfiinţat în anul 2006 de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii Covasna, prin „Programul Naţional Multianual de Înfiinţare şi Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice şi de Afaceri în România”.

Sursa foto: pexels.com

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.