ECONOMIC 30 aprilie 2020

S-a dat startul solicitărilor pentru ajutorul de minimis

de Daniela Luca | 1499 vizualizări

Anul acesta au fost introduse câteva modificări, menite să vină în sprijinul firmelor din Sfântu Gheorghe 

Întreprinzătorii din Sfântu Gheorghe pot solicita ajutorul de minimis oferit de Primăria Sfântu Gheorghe prin rambursarea unei părți din impozitul pe clădiri. Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă începând de marți, 28 aprilie. În programul din acest an au fost introduse anumite schimbări, spun reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, toate menite să vină în sprijinul întreprinzătorilor din reședința de județ. 

Întreprinderile mici și mijlocii din Sfântu Gheorghe pot solicita, începând de marți, 28 aprilie, ajutorul de minimis, elaborat de Camera de Comerț și Industrie Covasna, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe. Modificările aduse programului din acest an se referă la cheltuielile care pot fi decontate, spun reprezentanții CCI.

„Este un program zic eu de succes, deși mai sunt firme care în mod teoretic ar avea posibilitate să acceseze acest program, dar n-au făcut încă acest pas. Ceea ce trebuie să știți este că acest program a fost un program aprobat pe trei ani, deci în mod normal ar fi trebuit să începem fără probleme de pe 1 ianuarie, numai că am făcut niște modificări în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii. Am introdus niște modificări la partea de cheltuieli ce pot fi decontate în cadrul programului. Din această cauză a trebuit să parcurgem tot procesul birocratic care vine odată cu orice astfel de modificare”, a precizat în cadrul unei conferințe de presă, președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler András-György. 

De asemenea, în urma unor solicitări venite din partea firmelor care au salariați persoane cu dizabilități, în cadrul programului de minimis a fost inclusă posibilitatea decontării cheltuielilor cu abonamentele de transport public pentru această categorie socială. 

Printre alte, a fost introdusă și posibilitatea decontării cheltuielilor cu achiziția de consumabile de birou necesare desfășurării activității solicitantului, precizează președintele CCI.

Rambursarea impozitului pe clădiri se va realiza sub formă de ajutor de minimis acordat de Primăria Sfântu Gheorghe pe baza unor proiecte depuse de solicitanții eligibili. Administratorul schemei de ajutor de minimis este Camera de Comerț și Industrie Covasna, se arată pe site-ul instituției. 

Cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 28 aprilie – 23 octombrie a.c., la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna, de pe str. Oltului nr. 17. Pe perioada stării de urgență programul cu publicul al instituției este între orele 10:00-12:00 în fiecare zi lucrătoare. 

Informații suplimentare care pot fi de ajutor solicitanților sunt disponibile pe site-ul ccicv.ro.  

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.