ECONOMIC 13 iulie 2022

Programul de minimis pentru sprijinirea afacerilor locale, lansat până la finele acestui an

de Agerpres | 1183 vizualizări

Programul de minimis pentru sprijinirea dezvoltării afacerilor locale, iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, ar putea fi lansat până la sfârşitul acestui an, a declarat preşedintele Camerei, Edler Andras.

Potrivit acestuia, firmele din municipiul Sfântu Gheorghe vor putea beneficia, prin acest program, de granturi cuprinse între 25.000 şi 50.000 de euro.

„Proiectul este aproape finalizat, mai avem de clarificat câteva aspecte, iar apoi îl vom prezenta autorităţilor. Prin acest program vrem să sprijinim tinerii care nu au mai avut o afacere până acum, dar şi să ajutăm la dezvoltarea firmelor existente (...) Propunerea noastră este să se acorde 25.000 de euro pentru servicii şi 50.000 de euro pentru producţie (...) Pentru acest program de dezvoltare a afacerilor vom propune ca grantul să fie acordat în avans, pe baza planurilor de afaceri”, a declarat, pentru AGERPRES, Edler Andras.

Acesta a amintit, totodată, că în municipiul Sfântu Gheorghe au fost lansate în ultimii ani mai multe programe de minimis, în parteneriat cu autorităţile locale, menite să sprijine mediul de afaceri.

„În anul 2012 am lansat primul program de minimis, cel clasic, cu rambursarea unei părţi a impozitului pe clădiri, dar mai avem şi alte programe, cum ar fi programul de minimis pentru parcul industrial şi cel pentru cluburile sportive (...) Am fost prezentaţi de Consiliul Concurenţei ca fiind oraşul cel mai activ din acest punct de vedere”, a mai spus Edler Andras.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.