ECONOMIC 26 ianuarie 2024

Primăria Sfântu Gheorghe a executat în 2023 cel mai mare buget de investiţii din istorie

de Agerpres | 3488 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că în ciuda tuturor dificultăţilor, 2023 a fost un an bun din punct de vedere financiar, bugetul oraşului fiind aproape 330 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa.

Acest lucru s-a datorat, în mare măsură, faptului că autorităţile locale au reuşit să atragă fonduri europene prin diverse proiecte.

„Pot să vă spun că am avut un an foarte dificil ca şi primărie, un an extrem de dificil, cu foarte multe decizii luate la nivel central, mai ales în a doua jumătate a anului, decizii care au bulversat activitatea autorităţilor locale. Şi totuşi pot să spun că am încheiat anul cu cel mai mare buget închis de când există municipiul Sfântu Gheorghe (...) Deci, am avut aproape 330 de milioane de lei încasări realizate. Şi pentru că cifrele niciodată nu spun singure nimic, din acest buget de aproape 330 de milioane de lei, impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini ale cetăţenilor persoane fizice a fost de aproximativ 9,5 milioane de lei. Doar pe investiţii atrase, fonduri atrase am reuşit să cheltuim în jur de 100 de milioane de lei. Deci, la fiecare leu plătit de cetăţeni ca impozit am atras 10 lei din fonduri externe (...) Per total, pot să spun că, în ciuda tuturor dificultăţilor, am încheiat un an bun, iar dacă punem totul în acest context naţional, atunci pot să spun că am încheiat un an foarte bun”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus că bugetul din acest an, care va fi adoptat cel mai probabil în 9 sau 12 februarie, va fi mai mic decât cel de anul trecut, însă va fi pus accentul pe o serie de investiţii prin care „oraşul să devină rezilient împotriva şocurilor externe”, cum ar fi panouri fotovoltaice care să asigure funcţionarea serviciilor publice şi termoizolarea blocurilor de locuinţe.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.