ECONOMIC 21 martie 2020

Preşedintele Camerei de Comerţ Covasna: Partea bună e că s-a făcut într-o săptămână informatizarea instituţiilor

de Covasna Media | 2721 vizualizări

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler Andras, consideră că, dincolo de toate aspectele nefaste ale pandemiei de coronavirus, există şi cel pozitiv reprezentat de faptul că aproape toate instituţiile statului s-au "informatizat" rapid.

"Un lucru bun este că ce nu s-a putut face în zece ani s-a rezolvat într-o săptămână şi mă refer la informatizarea instituţiilor. Dintr-o dată toate lucrează electronic, iar până acum cereau dosar cu şină. Sunt curios dacă după ce va trece pandemia vor menţine aceste mijloace sau ne vom întoarce din nou la dosarul cu şină", a declarat Edler Andras, pentru AGERPRES.

Acesta a mai spus că deocamdată niciun antreprenor din judeţul Covasna nu a solicitat CCI certificat de forţă majoră, dar au fost unii care s-au interesat.

"Sunt puţin confuzi, nu ne-au cerut certificate, dar s-au interesat. Aceste certificate îi ajută pe parteneri într-un contract să dovedească faptul că nu au putut să îşi îndeplinească obligaţiile din cauza unei situaţii de forţă majoră. De exemplu, nu au putut livra 500 de tone de cartofi pentru că a fost secetă şi ar fi trebuit să plătească penalizări. Aşa e şi acum cu această forţă majoră, de exemplu un restaurant care e închis şi nu mai poate plăti chiria poate să vină să solicite certificatul şi pe baza acestuia poate să renunţe la contractul pe spaţiu fără penalizări pentru reziliere anticipată (...) Certificatul de stare de urgenţă este altceva, e pentru firmele care vor să solicite finanţări avantajoase, garanţii de stat în baza Hotărârii de Guvern care încă nu a apărut în Monitorul Oficial", a explicat preşedintele CCI Covasna.

Acesta a mai spus că sunt multe sectoare care deja resimt efectele pandemiei, cum ar fi cele de alimentaţie publică şi turism, respectiv baruri, restaurante, saloane de cosmetică şi coafură, hoteluri, baze de tratament, etc.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.