ECONOMIC 20 martie 2024

Gospodărie Comunală: Investiții majore în Covasna

de Covasna Media | 3047 vizualizări

Gospodărie Comunală SA a câștigat un proiect în valoare de 16,7 milioane de lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru extinderea rețelelor de canalizare menajeră și de alimentare cu apă în orașul Covasna. Conform graficului de realizarea a investiției, termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni.

„Obiectivul nostru principal este îmbunătățirea calității serviciului, însă, în același timp, dorim să reducem pierderile din rețea, deoarece pierderile care apar înaintea contorului principal sunt întotdeauna suportate de noi. În cadrul proiectului, rețelele de apă și canalizare vor fi extinse cu aproape 6 km, vor fi instalate 11 stații de pompare, iar în 4 puncte sub DN13E vor fi amplasate conducte. Valoarea investiției este semnificativă, în jur de 16,7 milioane de lei, și afectează nu doar orașul Covasna, ci și localitatea Chiuruș”, a explicat Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

Proiectul vizează străzile Abatorului, Baia de Piatră, Benedek Elek, Mihai Eminescu, dr. Havadtőy Sándor, Izvorul Árpád, József Attila, Kós Károly, Mathias Rex, Mierlei, Mikes Kelemen, Mikszáth Kálmán, Pârâului, Pava de Sus, Poieniței, 1 Decembrie 1918, Tudor Vladimirescu, Stejarului, Stelei, Văii, Vajnák, Zrínyi Miklós, Gheorghe Doja, Ignácz Rózsa, Moţilor, Pădurii, Pakóhegy, Plevnei și Prundu de Jos. Lucrările nu vor fi executate de către Gospodărie Comunală SA, urmând să fie realizate de firme specializate.

„Cu siguranță suntem încântați că un furnizor de servicii se ocupă de nevoile locuitorilor orașului. Modernizarea și extinderea rețelelor sunt importante pentru toată lumea, iar alocarea unei sume atât de mari ar pune cu siguranță presiune asupra bugetului nostru. Am definit obiectivele împreună cu Gospodărie Comunală SA, ținând cont de soluția optimă pentru rezidenți și pentru furnizorul de servicii”, a declarat Gyerő József, primarul stațiunii Covasna. 

Gospodărie Comunală SA

Biroul de presă

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.