ECONOMIC 8 ianuarie 2024

Ghid pentru înrolarea în SPV şi transmiterea prin sistemul e-Factură, lansat de CCI

de Agerpres | 4259 vizualizări

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a lansat un ghid pentru înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) şi transmiterea prin sistemul e-Factură, acesta fiind destinat întreprinzătorilor privaţi, pentru a înţelege mai bine demersurile pe care trebuie să le facă pentru a se conforma noului cadru normativ.

Ghidul, postat atât pe site-ul, cât şi pe pagina de Facebook a instituţiei, indică în opt paşi modul în care poate fi obţinut kitul de semnătură electronică, cum se face înregistrarea în SPV şi cum se transmite declaraţia 150, precum şi documentele care sunt necesare.

Explicaţiile sunt însoţite şi de link-urile ce trebuie accesate pentru derularea procedurilor.

„Având în vedere că începând din 1 ianuarie 2024 toţi agenţii economici (inclusiv PFA, IÎ, AF etc.) sunt obligaţi să transmită facturile prin sistemul e-Factură de la ANAF, iar ca şi o precondiţie pentru acest lucru trebuie să aveţi o semnătură electronică şi să fiţi înrolaţi în SPV, ne-am gândit să vă sintetizăm paşii necesari pentru acest lucru”, se arată în materialul publicat pe internet.

Reprezentanţii CCI Covasna au indicat, de asemenea, o persoană de contact şi au postat la finalul ghidului un formular prin intermediul căruia cei interesaţi pot solicita mai multe informaţii. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.