ECONOMIC 2 martie 2021

Asociaţie pentru relansarea economică post-pandemie, înfiinţată de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

de Agerpres | 1525 vizualizări

O asociaţie ce are ca scop dezvoltarea judeţului Covasna, sprijinirea mediului de afaceri şi relansarea economică post-pandemie a fost înfiinţată de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert, împreună cu mai mulţi parteneri.

Gruman Robert a declarat luni că, în ultimul an, majoritatea afacerilor au fost afectate de pandemie, iar mult aşteptatul „restart economic“ este marcat, deopotrivă, de oportunităţi, dar şi de „incertitudine şi pericole“.

Acesta a menţionat că noul ciclu de finanţare al UE, resursele guvernamentale şi proiectele disponibile în cadrul mecanismului de redresare şi rezilienţă sunt noi oportunităţi care vor determina viitorul economic al judeţului, iar asociaţia Start Covasna, pe care a înfiinţat-o împreună cu inginerul agronom Orban Miklos şi economistul Kelemen Szilard, îşi propune să vină în sprijinul tuturor celor care doresc să atragă fonduri şi să pornească o afacere.

„Considerăm importantă consolidarea ecosistemului de start-up-uri, provocarea pentru perioada următoare fiind crearea de noi afaceri inovatoare şi creative prin finanţări de tip start-up, care să dezvolte în mod durabil economia judeţului. În viitor, noi finanţări de dezvoltare rurală vor fi disponibile pentru sector, care sunt oportunităţi excelente de profesionalizare a agriculturii şi a turismului. Asociaţia Start Covasna este un cadru nou, reprezentând o comunitate puternică, prin care doresc să contribuie la dezvoltarea economică a judeţului“, a menţionat acesta.

Gruman Robert a adăugat că în judeţul Covasna există o serie de afaceri de succes, înfiinţate inclusiv prin intermediul unor start-up-uri, care pot fi luate ca model de către cei care doresc să intre în mediul antreprenorial.

„Ne propunem să stimulăm persoanele, tinerii, dar nu numai, care doresc o afacere. În noul ciclu de finanţare europeană vor fi foarte multe posibilităţi, dar experienţa anilor anteriori arată că nu prea se înţeleg aceste posibilităţi, unii nu ajung la aceste informaţii, iar birocraţia pune piedici. (...) Noi căutăm parteneri pentru proiecte, recrutăm noi membri, antreprenori, tineri care vor să activeze în organizaţie şi vom face programe ca să venim în sprijinul lor (...) Eu cred că avem exemple foarte bune în ultimii ani, avem afaceri de succes în judeţul Covasna, dar din păcate pandemia a tăiat mult din elan. Dacă cineva voia să înceapă o afacere, dar avea dubii, acum cred că are şi mai multe dubii, pentru că sunt şi mai multe necunoscute în contextul pandemiei“, a mai spus Gruman Robert.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.