ECONOMIC 8 decembrie 2017

AFACOV și-a inaugurat noul sediu

de Covasna Media | 1890 vizualizări

Primul și cel mai mare centru de evaluare din țară a fost înființat după un model suedez

Marți, 7 decembrie în cadrul unei festivități frumoase s-a inaugurat noul sediul al firmei de evaluare și certificare AFACOV de pe strada Kőrösi Csoma Sándor, vizavi de Cinema Arta. La masa festivă organizată de firma a cărei activitate a început cu mai bine de un deceniu în urmă au fost invitați parteneri și colabotatori din toată țara.

Întreprinzătorul Constantin Gheorghincă a mărturisit celor prezenți, că pe parcursul renovării clădirii,  care a aparținut în trecut fostului primar al orașului Sfântu Gheorghe, Izidor Rauca Răuceanu, de multe ori s-a simțit demoralizat, supărat, dar a avut parte și de aprecieri care l-au ajutat să iasă din impas. Reconstrucția, lărgirea imobilului a durat un an și jumătate insă :„Am vrut să facem un lucru bun, nu unul în grabă iar acum toate detaliile sunt puse la punct”, a declarat acesta.

Recapitulând istoria firmei, domnul Gheorghincă a spus: „Firma și-a început activitatea în 1991, pe atunci se numea Computer Space și ne ocupam cu activități specific domeniului informaticii, apoi ne-am reprofilat pe consultanță, iar acum ne ocupăm cu formarea adulților, evaluare și certificare profesională. AFACOV între timp a devenit cel mai mare centru de evaluare din țară, care certifică competențe în aproape treizeci de meserii, astfel a apărut nevoia amejării mai multor spații pentru primirea clienților respectiv beneficiarilor. (...) Este primul centru de evaluare din țară, înființat după un model suedez, care acordă certificate recunoscute în Uniunea Europenă într-un interval de 10 zile.”

„Din 2005 până în 2017 firma a evaluat și certificat peste 35 mii de oameni. Firma are în prezent un personal de numai 10 angajați, dar în perioadele implementării proiectelor europene numărul acestora a crescut până la 50. Acum aceștia, precum și beneficiarii activității lor au condiții de muncă extraordinare”, a mai adăugat domnul Gheorghincă.

„În activitatea mea de puține ori am avut șansa să întâlnesc oameni atât de devotați în realizarea unui obiectiv. (...) Centrul AFACOV este cunoscut și peste hotare, personal cunosc mai mulți beneficiari certificați de acestă firmă care lucrează în peste 5 țări din Europa”, a apreciat Georgeta Ivanciu, reprezentanta Autorității Naționale de Calificare.

Referitor la planurile pe viitor, Constantin Gheorghincă a spus: „Sunt un om căruia îi plac provocările, ba chiar le caut. Aș vrea să dezvoltăm activitatea și în alt domeniu. Dar nu spun mai mult, pentru că nu vreau să dau o veste bună și să nu reușesc să duc până la capăt ce am planificat.”

Tünde Bodor

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.