ECOLOGIE 5 octombrie 2022

„Traseul deşeurilor noastre” – un nou proiect effAct la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1120 vizualizări

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe organizează săptămâna aceasta, sub genericul „Traseul deşeurilor noastre”, un nou eveniment în cadrul programului effAct, prin intermediul căruia locuitorii municipiului sunt îndemnaţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Organizatorii au anunţat că în cursul zilei de joi vor organiza o vizită la principalele puncte de colectare şi reciclare a deşeurilor din judeţ, printre care şi centrul de depozitare, sortare şi compostare de la Leţ, unul dintre cele mai moderne din ţară.

„Pe 6 octombrie, vom vizita societatea de salubritate Tega S.A. din Sfântu Gheorghe şi centrul de depozitare, sortare şi compostare a deşeurilor din Leţ, unde ne vom face o idee despre ce se întâmplă cu deşeurile pe care le aruncăm, cât de multă muncă şi energie este necesară pentru a recicla o parte din ele (...) Vom începe de la insula de colectare selectivă a deşeurilor din parcarea Stadionului municipal, vom continua la depozitul Tega de pe strada Energiei şi apoi vom lua un autobuz spre Leţ”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei.

Evenimentul va începe la ora 15,30, iar participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă pe pagina https://bit.ly/3BJCHSQ.

Programul effAct a fost lansat în luna septembrie a.c, iar prima temă a fost mobilitatea urbană, cetăţenii fiind îndemnaţi să circule cât mai puţin cu maşinile.

„Prin programul effAct, locuitorii oraşului vor avea acces la o serie de evenimente şi facilităţi pentru a adopta obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător (...) effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Ideea din spatele fiecărei provocări este: Hai să facem tot ce putem! Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, au precizat reprezentanţii Biroului pentru Tineret.

Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.