ECOLOGIE 10 martie 2022

TEGA va organiza trei campanii de colectare a deșeurilor de sticlă și electronice

de Covasna Media | 1601 vizualizări

TEGA răspunde nevoilor populației, astfel că în acest an vor fi organizate trei campanii de colectare a recipientelor de sticlă sau a deșeurilor electronice, respectiv voluminoase.

„Am observat că există o creștere a cererii populației pentru colectarea sticlei - mulți oameni s-au interesat în timpul iernii când va avea loc următoarea acțiune. Pentru noi este important ca sticlele și borcanele să nu ajungă printre deșeurile mixte, deoarece greutatea suplimentară înseamnă și costuri suplimentare. Campania prin care oferim bere în schimbul recipientelor de sticlă este una populară. În mod normal, acțiunile de colectare aveau loc de vineri până duminică, dar anul acesta intenționăm să organizăm trei acțiuni în zilele de vineri și sâmbătă”, a declarat directorul TEGA, Máthé László. 

În acest an, campania de colectare a deșeurilor voluminoase din mediul rural va începe în data de 21 martie, în localitatea Bixad. În cadrul programului, TEGA nu va colecta deșeurile care în mod normal sunt încadrate în categoria celor mixte, menajere, selective sau în cea a deșeurilor din construcții, ci doar pe cele clasificate ca deșeuri. În această categorie sunt incluse hainele vechi, covoarele, mobila, echipamentele electronice și electrocasnice, geamurile sau parbrizele mașinilor. Locuitorii vor primi 0,5 litri de bere pentru fiecare 5 kg de sticlă depusă, iar valoarea deșeurilor electronice va fi scăzută din factura lunară. TEGA va ridica gratuit şi piese vechi de mobilier, anvelope uzate sau alte obiecte de mari dimensiuni.

La Sfântu Gheorghe, colectarea deșeurilor voluminoase are loc pe tot parcursul anului, iar TEGA va ridica piesele de mobilier vechi din fața scăriilor de bloc sau de la intrarea caselor particulare în baza unei programări telefonice prealabile la numărul: 0267 310 123.

În perioada 25-26 martie, locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe se pot prezenta în locațiile obișnuite pentru colectarea deșeurilor din sticlă, respectiv în parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” (strada Stadionului), lângă magazinul Penny Market, la fosta brutărie Mopaco (str. Kós Károly), parcarea aflată vizavi de Autogară (str. Gării),  Piața Kálvin și la sediul TEGA S.A. (str. Energiei, nr. 2).

Program de colectare DEEE și degajare a obiectelor casnice

nefolosibile: www.tega.ro/data/files/00/000/065/00000065.png?1645653958

TEGA SA, Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.