ECOLOGIE 18 mai 2021

Tánczos Barna: Peste 100.000 de persoane s-au înscris în programul „Rabla pentru electrocasnice“

de Agerpres | 964 vizualizări

Peste 100.000 de persoane s-au înscris până acum în prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice“, a declarat luni ministrul Mediului, Tánczos Barna, cu prilejul unei vizite de lucru efectuate în judeţul Covasna.

„Programul a pornit bine, sper să se termine cu bine. Lucrul cel mai important pentru „Rabla electrocasnice“ este că sistemul informatic este stabil, funcţionează, avem peste 100.000 de persoane care s-au înscris şi care au primit aprobare pentru contul personal. Vineri, săptămâna aceasta, pe 21 începe programul prin alocarea de vouchere pentru trei categorii: maşini de spălat, frigidere sau aparatură frigorifică şi maşini de spălat vase, pentru cele trei categorii voucherul este de 400 de lei pentru fiecare. Avem un buget de 30 de milioane de lei alocat pentru această primă etapă“, a declarat ministrul Mediului.

Înscrierile în programul „Rabla pentru electrocasnice“ - sesiunea 2021 au început vinerea trecută, iar termenul limită pentru crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică dedicată în vederea solicitării voucherelor este joi, 20 mai, ora 23,59

În următoarele două etape ale acestui program, care vor fi lansate luna viitoare, vor putea fi solicitate vouchere pentru schimbarea televizoarelor, laptopurilor şi tabletelor, respectiv pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Bugetul total alocat în acest an programului „Rabla pentru electrocasnice“ este de 75 de milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost de 40 de milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.