ECOLOGIE 18 mai 2021

Tánczos Barna: Ministerul Mediului va lansa un program pentru construirea de platforme de depozitare pentru deşeuri voluminoase

de Agerpres | 967 vizualizări

Ministerul Mediului va lansa un program naţional pentru construirea de platforme de depozitare pentru deşeuri voluminoase, cum ar fi mobilier, moloz sau cauciucuri, a declarat luni, la Târgu Secuiesc, ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Potrivit acestuia, programul va fi finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM) şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. (PNRR).

„Pentru deşeurile voluminoase, nu doar textile, ci şi mobilă şi deşeuri din construcţii şi cauciucuri şi toate deşeurile care nu fac parte din categoria deşeurilor menajere care se colectează prin firme de specialitate, pregătim programul naţional de construire de platforme de depozitare. Avem trei-patru variante de schiţe deja pregătite. Programul va fi lansat şi finanţat de AFM, avem o linie de finanţare în PNRR special pentru aceste platforme de depozitare. În aceste platforme fiecare cetăţean va putea să aducă atât fotoliul, cât şi mobilă, deşeuri din construcţii, molozul din apartament, poate să depoziteze cauciucurile schimbate şi nelăsate la vulcanizare, biomasă, deşeuri de aparatură electrocasnică, toate deşeurile care nu sunt ridicate din faţa porţii sau din oraşe odată cu deşeurile menajere. Aceste platforme vor fi construite prin finanţare AFM şi PNRR“, a declarat ministrul Mediului, cu prilejul vizitei de lucru efectuate în judeţul Covasna.

Potrivit acestuia, în prezent se lucrează la ghidul de finanţare, care va fi pus în scurt timp la dispoziţia autorităţilor locale.

„Avem un termen asumat în minister, în foarte scurt timp o să fie gata ghidul de finanţare. Este, practic, prioritatea numărul unu după ce am lansat programul „Rabla electrocasnice“ . Este programul la care se lucrează cel mai intens şi vine în curând un ghid de finanţare accesibil pentru autorităţile publice locale“, a mai spus Tánczos Barna.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.