ECOLOGIE 23 iunie 2023

Tabăra de vară „Natura - Izvorul vieții”

de Covasna Media | 1587 vizualizări

Anul acesta, tabăra „Natura - Izvorul vieții”, care se organizează pentru a șaptea oară, a avut loc din nou în Comandău, cu scopul de a ajuta copiii să se familiarizeze cu problemele de mediu și să le integreze celor învățate în viața lor de zi cu zi.

Organizatorii taberei, Asociația „Zöld Nap” și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor” (ADI SIMD), cu sprijinul Organizațiilor care Implementează Obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP), respectiv cu Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, sunt cei datorită cărora copii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Albiș, Zăbala, Poian și Lemnia s-au întâlnit cu noțiuni precum gestiunea deșeurilor, economia circulară, protecția mediului și a naturii.

„Tabăra are un succes neîntrerupt de la prima organizare. La noi vin copii cu vârste între 10 și 16 ani din diferite localități ale județului. Obiectivul nostru principal este educația ecologică, de aceea sunt incluse în activitățile taberei: gestionarea deșeurilor și reciclarea acestora, prezentarea metodelor de transport alternativ disponibile pentru toată lumea. Reciclarea este o temă recurentă și în cadrul jocurilor în grup, de pildă realizarea de jucării din role de hârtie igienică, prin care dăm o nouă viață hârtiei", a declarat Ráduly Attila, organizator și președinte al Asociației „Zöld Nap”.

Ambrus József, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor" din județul Covasna, a declarat: „Rezultatele bune ale colectării deșeurilor în județul Covasna nu se datorează numai sistemului nostru bine conceput, sau activității firmelor de colectare, sau celor de la sortarea deșeurilor: cel mai important lucru este atitudinea oamenilor. Știm că este un proces pe termen lung, care se bazează pe atenția și transmiterea de informații: constatăm că, prin intermediul copiilor, sensibilizăm mai ușor părinții și bunicii, astfel încât la final să avem o societate mai curată și mai sănătoasă. De aceea, cred că este benefic să fim prezenți la astfel de inițiative”.

ADI SIMD - Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.