ECOLOGIE 6 decembrie 2017

Studenții au venit în ajutorul păsărilor

de Covasna Media | 1737 vizualizări

Marți după-amiază, Studentii Facultății Științei Mediului din cadrul extensiei universitare a UBB au așezat pe teritoriul Composesoratului Simeria, de-a lungul potecii tematice care se întinde de la Büdöskút până la Benedekmező, 8 panouri informative având acordul și beneficiind de ajutorul președintelui acestuia, Csákány László.

Acțiunea a făcut parte din practica studenților, fiind a doua de acest gen după ce în primăvara acestui an ei au mai așezat panouri cu imagini și informații despre flora și fauna prezentă în această zonă geografică. De această dată s-au concentrat asupra păsărilor, zona respectivă a pădurii fiind și parte a ariei protejate avifaunistice Natura 2000. Scopul lor principal a fost de a asigura condiții mai bune de supraviețuire păsărilor granivore și insectivore, și de a oferi un mediu adecvat altor specii. - Dacă am fi hrănit păsările din oraș, am fi ajutat acele specii pentru îndepărtarea cărora autoritățile locală cheltuiesc o sumedenie de bani - a declarat Csákány.

Pe lângă imaginea speciilor prezente turiștii găsesc și informații privitoare la hrănirea păsărilor, pentru că, deși cu bune intenții, ei pot lăsa resturi de mâncare și alte feluri de hrană neadecvată pentru păsări, ce pot cauza moartea acestora. Studenții însă vor umple sistematic cu semințe aceste amplasamente și vor nota toate observațiile legate de ele.

Tünde Bodor

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.