ECOLOGIE 29 octombrie 2020

Societate comercială din Ozun, amendată cu 30.000 de lei

de Daniela Luca | 2501 vizualizări

Firma nu deținea autorizație de mediu 

Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat la finalul săptămânii trecute în cazul unei societăți comerciale din localitatea Ozun care funcționa fără a deține autorizație de mediu. Fapta a fost sancționată cu o amendă în valoare de 30.000 de lei. Un alt agent economic din județ a fost tras la răspundere pentru abandonarea deșeurilor medicale.  

În cazul societății comerciale din Ozun s-a impus și interzicerea desfășurării activității până la obținerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna. 

„S-a întâmplat vineri. E vorba despre o societate comercială cu punct de lucru în Ozun. Nu prea pot să dau mai multe detalii deocamdată. Conform legii, în 15 zile se poate plăti jumate din minimumul amenzii”, ne-a spus șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea.

Autorizația de funcționare poate fi obținută de la  Agenția de Protecție a Mediului, iar procedura durează în jur de 30 de zile. 

Totodată, săptămâna trecută, în urma unei postări de pe Facebook și a sesizării Gărzii de Mediu Covasna cu privire la abandonarea unor deșeuri medicale în zona kilometrului  4 din apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, o echipă de comisari s-a deplasat la fața locului. 

„În urma controlului efectuat au fost identificate deșeuri de ambalaje abandonate, respectiv cutii termice de transport, precum și firma căreia îi aparțineau aceste ambalaje. Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 20.000 lei trasându-i-se ca măsură depozitarea acestor ambalaje în condiții de siguranță pentru a preveni abandonarea lor”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna. 

Bilanțul primelor nouă luni ale anului 2020 al Gărzii de Mediu Covasna arată că s-au aplicat amenzi în valoare de 750.300 lei, dintre care 31.000 de lei în septembrie, în timp ce anul trecut s-au aplicat în total 74 sancțiuni în valoare de 530.500 de lei. Tot în primele nouă luni ale anului a fost suspendată activitatea a șapte societăți și au fost înaintate trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.