ECOLOGIE 27 septembrie 2021

Sistem ultramodern de colectare selectivă a deşeurilor, în testare la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2172 vizualizări

Un sistem ultramodern de colectare selectivă a deşeurilor, dotat cu un cântar şi un cititor de coduri de bare, va fi pus în funcţiune în municipiul Sfântu Gheorghe la începutul săptămânii, informează autorităţile locale.

Potrivit acestora, noul sistem, aflat în testare, a fost instalat pe strada Stadionului, va permite colectarea selectivă într-un mod ecologic, simplu şi eficient din punctul de vedere al costurilor şi va crea posibilitatea indentificării, în funcţie de apartament, a deşeurilor depuse în coşul de gunoi.

„Colectorul de deşeuri, care este echipat cu un cântar şi un cititor de coduri de bare, a fost achiziţionat de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în scopul testării, urmând ca, dacă va avea succes, să fie implementat în tot oraşul. Ecoinsula de colectare e deşeurilor amplasată acum, asemănătoare unui container, deserveşte locuitorii blocurilor de locuinţe din zona străzii Stadionului. Sistemul complet automat, care are mai multe sloturi de colectare, poate fi accesat prin citirea codului QR de pe sacii personalizaţi care vor fi distribuiţi de TEGA locuitorilor din zonă. Sacii plini trebuie mai întâi ţinuţi în dreptul panoului de citire a codului QR imprimat pe sac şi apoi introduşi în fantele corespunzătoare. Colectorul de deşeuri va permite ca trei tipuri de deşeuri colectate selectiv să fie aruncate în cele cinci sloturi diferite: două pentru deşeuri de hârtie şi carton, două pentru deşeuri de plastic şi metal şi unul pentru deşeuri de sticlă”, se arată într-un comunicat de presă postat vineri pe pagina de internet a Primăriei.

Codul de bare personalizat va ajuta la identificarea, în funcţie de apartament, a deşeurilor care au fost depuse în coşul de gunoi şi va permite TEGA să aplice tarife de facturare diferenţiate, pe modelul deja implementat la casele particulare.

„Scopul este de a încuraja şi mai mult locuitorii să colecteze selectiv deşeurile. Ecoinsula de colectare este dotată cu o cameră de supraveghere şi poate fi folosită doar de persoanele care vor primi saci personalizaţi”, se precizează în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.