ECOLOGIE 6 septembrie 2012

Se caută tineri ecologiști

de Covasna Media | 554 vizualizări

Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium caută 13 tineri din Sfântu Gheorghe și împrejurimi care doresc să se implice în realizarea mai multor proiecte cu temă ecologică destinate copiilor.

Finanțat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acțiune”, inițiativa „For a better future < recycle” va debuta în luna septembrie și va lua sfârșit în martie, anul viitor.

Tinerii covăsneni care doresc să se implice în proiect vor avea ca sarcină organizarea şi derularea unor activităţi pentru copiii de la diferite şcoli şi grădiniţe din oraş cu tema reciclării şi modului de viaţa sănătos. Activităţile proiectului includ ateliere de creaţie cu tema reciclării (realizarea de obiecte din deşeurile reciclabile precum cutiile de carton, flacoanele din plastic etc.) şi pe tema modului de viaţa sănătos (realizarea de obiecte din legume şi fructe), competiţii sportive, excursii, realizarea şi prezentarea de filmuleţe informative despre mediu, jocuri educative, pregătirea şi prezentarea de scenete, competiţie de gătit etc. Programele vor avea loc la Sfântu Gheorghe, în sala Bisericii Unitariene, situată pe strada Kós Károly, nr.2.

La finalul fiecărei luni de activitate, asociaţia va organiza o expoziţie în cadrul căreia vor fi expuse articolele confecţionate de copii pe parcursul atelierelor de creaţie. După expoziţii, obiectele vor fi transmise copiilor de la casele de copii din Băile Tuşnad şi din Plăieşii de Jos.

Asociația pentru Tinerii și Studenții din Partium îi încurajează și pe părinți, pentru că, spun ei, atelierele reprezintă o oportunitate foarte bună pentru aceştia să-şi dezvolte creativitatea, să devină mai ecologici, şi nu în ultimul rând să-şi facă prieteni.

Cei interesaţi pot consulta blogul proiectului, www.recycle.pihe.ro, sau pot apela numărul de telefon 0742.040.560.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.