ECOLOGIE 19 septembrie 2012

Sâmbătă este Ziua Mondială Fără Mașini

de Covasna Media | 487 vizualizări

Pe data de 22 septembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială Fără Mașini. Cu această ocazie vor fi organizate acțiuni Critical Mass în Târgu Secuiesc și Baraolt. La Sfântu Gheorghe bicicliștii nu au pregătit nimic deosebit pentru această zi, președintele Asociației Sepsi Bike, Vrabie-Kovács Zsolt, ne-a spus că ei vor pedala vinerea viitoare în cadrul acțiunii Bike Walk.

Biroul pentru Sport din cadrul Primăriei Târgu Secuiesc, în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct, Consiliul Județean Covasna și CS Târgu Secuiesc organizează vineri un marș al bicicliștilor. Organizatorii fac apel la populația din oraș ca pe cât posibil să își lase mașinile acasă și să se deplaseze pe jos sau cu bicicleta. Participanții la eveniment pot câștiga premii în valoare totală de 1.000 de lei. Cei interesați sunt așteptați în fața Sălii sporturilor din Târgu Secuiesc vineri la ora 16:30.

La Baraolt Asociația Ecologică Tinerii Verzi organizează un marș al bicicliștilor pe data de 22 septembrie. Cei interesați sunt așteptați în parcarea din centrul orașului, de unde vor porni într-un marș pe două roți prin oraş, iar apoi vor pedala până la Vârghiș. Sloganul tinerilor din Baraolt este „Pedalează cu noi pentru un mediu mai curat”.

Cei de la Centrul de Informare Europe Direct din Sfântu Gheorghe ne-au spus că nu organizează o acțiune similară și în municipiul reședință de județ, dar sunt coorganizatori ai concursului de alergare ce va avea loc sâmbătă. Startul acestui concurs se va da la ora 10 la în Piața Kalvin, iar concurenții au de parcurs un traseu de 9 km către Șugaș Băi.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.