ECOLOGIE 6 aprilie 2023

Planeta Pământ – tema lunii aprilie în programul effAct al Primăriei Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1514 vizualizări

Planeta Pământ este tema ediţiei din luna aprilie a programului effAct, iniţiat anul trecut de Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul de a determina cetăţenii să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Reprezentanţii biroului au precizat că Ziua Pământului, sărbătorită luna aceasta în întreaga lume, reprezintă un bun prilej de a face un bilanţ al faptelor prin care fiecare dintre noi am contribuit la salvarea planetei.

„În aprilie vom continua să avem grijă de planeta noastră, nu doar noi, cei din grupul #effAct, ci întreaga lume: 22 aprilie este Ziua Planetei Pământ! În această lună, putem privi în urmă şi putem face bilanţul a ceea ce am realizat în ultimele şapte luni de când a fost lansată iniţiativa #effAct. Care sunt bunele practici zilnice pe care le aplicaţi? Ce aţi reuşit să încorporaţi în viaţa voastră de zi cu zi şi ce recomandaţi şi altora? Provocarea pentru această lună este să le colectăm şi să le împărtăşim cu membrii grupului aici, în comentarii. Fiecare lucru mărunt contează, care te face să simţi că practici conştiinţa ecologică şi că îţi faci mediul mai simplu şi mai puţin poluat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Biroului pentru Tineret din Sfântu Gheorghe.

Aceasta este cea de-a şasea acţiune organizată în cadrul programului effAct, lansat în luna septembrie a anului trecut, şi se înscrie în eforturile de a transforma Sfântu Gheorghe într-un oraş sustenabil.

Acţiunile de până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, respectiv reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combatarea risipei de alimente şi economisirea energiei.

„effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, au precizat iniţiatorii programului. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.