ECOLOGIE 9 noiembrie 2020

Peste 25 de saci de gunoi s-au strâns la Valea Zânelor

de Daniela Luca | 8145 vizualizări

Deșeurile au fost colectate de tinerii din cadrul unei asociații din orașul Covasna

Membrii Asociației „Tineri pentru Covasna” și-au dat sâmbătă întâlnire la Valea Zânelor. S-au înarmat cu mănuși, saci de gunoi și multă răbdare. În trei ore, aceștia au umplut peste 25 de saci cu gunoaie aruncate pe jos. 

Acțiunea este una cu tradiție, spune președintele Asociației „Tineri pentru Covasna” (Fiatalok Kovásznáért Szervezet), Sinka Norbert. Gunoaiele au fost strânse din pădure și din locurile de popas. 

„În fiecare an facem astfel de acțiuni – primăvara și toamna. Primăvara trecută însă n-am putut să organizăm din cauza restricțiilor. De fiecare dată căutăm un loc nou de curățat. Anul trecut am fost la pârtia de schi, de exemplu. Cred că și alți tineri de la alte asociații pot să se mobilizeze și să facă astfel de acțiuni pentru că este foarte important ca pământul unde trăim să nu arate ca un depozit de gunoi sau pădurea să fie un loc unde putem să lăsăm gunoiul fără restricții. Și din păcate sunt încă mulți tineri care intenționat lasă lucrurile în pădure, poate că și din cauză că părinții acasă nu i-au învățat nimic despre cum să iubești natura. Mă bucur totuși că sunt și tineri care vor să fie curățată natura și locurile unde trăim și care au chef de treabă. Am fost 17 tineri în total și s-au colectat între 25 și 30 de saci de gunoi. Primăria Covasna este mereu partener la acțiunile noastre”, ne-a declarat Sinka Norbert. 

Primarului orașului Covasna i-a felicitat pentru inițiativă. 

„Vă mulțumesc mult, tinerilor. Dacă toți concetățenii noștri ar aborda astfel problema curățeniei din spațiile publice, acum ar fi trebuit să vă „vindecați” inspirând aerul bogat în oxigen și să vă întoarceți cu sacii goi. Dar așa cum se vedere din imagini, din păcate, sunt încă mulți care, intenționat sau din cauza educației lor, poluează iresponsabil mediul tuturor. Suntem mândri de voi”, a scris Gyerő József pe pagina de Facebook. 

Sursa: Facebook/Sinka Norbert

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.