ECOLOGIE 10 aprilie 2019

Peste 100 de elevi din Ozun au plantat 1.500 de puieți

de Daniela Luca | 5099 vizualizări

Acțiunea a fost sprijinită de Fundația Mihai Eminescu Trust 

Elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială din Ozun au lăsat deoparte pentru o zi cărțile și caietele și au pus mâna pe hârlețe. Ei au plantat în cursul zilei de marți, 9 aprilie, 1.500 de puieți de gorun, fag și frasin în pășunea din satul Bicfalău. Acțiunea de împădurire, pe suprafața de 0,3 hectare, a fost inițiată de Ocolul Silvic Privat Zagon.

La acțiune au participat elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială din Ozun, dar și angajați ai Ocolului Silvic Privat Zagon, alături de alți voluntari.

„Am avut și un reprezentant oficial de la Garda Forestieră, pe domnul inspector șef. Acțiunea s-a desfășurat împreună cu fundația Mihai Eminescu Trust, care sprijină aceste acțiuni de plantat. Scopul este împădurirea acestei suprafețe de 0,3 hectare care aparține Parohiei Bicfalău”, ne-a spus șeful Ocolului Silvic Zagon, Porzsolt Levente.

Deși organizatorii aveau în plan ca puieții să fie plantați în două zile, școlari au reușit să planteze cei 1.500 de brazi într-o singură zi.

„Copiii s-au mișcat repede. Chiar m-am mirat, probabil copiii de la țară sunt obișnuiți. Au fost peste 100 de copii, dar au participat și 15 persoane de la Ocolul Silvic. Au fost plantați, așadar, 900 de puieți de gorun, 300 de fag și 300 de frasin ”, a mai precizat Porzsolt Levente.

Acesta a mai adăugat că Fundația Mihai Eminescu Trust, cea care a sprijinit această acțiune, va dota cu echipamente necesare laboratorul de biologie din Ozun.

O acțiune similară, inițiată de Ocolul Silvic Privat Zagon a avut loc anul trecut . Atunci  150 de școlari din Zagon și Păpăuți, dar și alți voluntari au împădurit comuna Zagon cu 15.000 de puieți prin proiectul „Plantăm pentru viitor”.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.