ECOLOGIE 15 martie 2024

Peste 10.000 de puieți vor fi plantați la Zălan; sunt deschise înscrierile pentru voluntari!

de Covasna Media | 1515 vizualizări

Asociația Vinca Minor organizează sâmbătă, 23 martie 2024 la Zălan clacă pentru plantarea a 10 mii de puieți. La acțiunea organizată în parteneriat cu Primăria Comunei Bodoc și Composesoratul Zălan sunt așteptați și voluntari. 

Puieții de foioase vor fi sădiți pe o parcelă de 2 hectare în apropierea satului Zălan. Asociația Vinca Minor și-a asumat sarcina pregătirii terenului și a puieților, respectiv cea a instruirii operative a participanților, scopul declarat al organizației fiind promovarea dezvoltării durabile și educarea eco-civilă a populaţiei.

Sponsorul principal al acțiunii propuse este E.ON România, pentru care mediul înconjurător reprezintă un pilon important al politicii de sustenabilitate însușite.

„Considerăm că este importantă implicarea noastră în comunitate, atât prin promovarea acțiunilor de ecologizare cât și a celor de plantare și înființare de noi păduri. Astfel, de la intrarea noastră pe piața din România am susținut plantarea a peste 150.000 de puieți, pe o suprafață de aproximativ 31 de hectare. Atunci când a fost posibil am implicat și colegii la astfel de acțiuni de plantare, încurajând atât grija pentru mediu cât și implicarea în acțiuni de voluntariat.”

Pe lângă membrii comunității locale, organizatorii așteaptă și voluntari, care sunt dornici să se alăture unei astfel de inițiative, petrec ziua cu drag în natură și nu se feresc de un pic de efort fizic. 

Participanții sunt rugați să vină îmbrăcați adecvat și încălțați cu bocanci, să aibă asupra lor apă și câte o sapă. Programul zilei începe la ora 8 dimineața în centrul Zălanului. Aici se vor putea parca mașinile și depozita bicicletele. După o instruire scurtă, organizatorii vor transporta participanții la parcela pregătită cu remorci și căruțe, și la prânz vor asigura o masă rece. Acțiunea se va încheia spre seară în centrul satului cu un program comun.

În caz de vreme nefavorabilă claca va fi reprogramată pentru o dată ulterioară, eventuala schimbare fiind comunicată la timp.  

Cei interesați se pot înregistra cel târziu până la data de 22 martie, ora 12, completând formularul din link-ul următor: https://forms.gle/a7og569MCK37jefDA

Programul și detaliile evenimentului sunt disponibile pe site-ul și pe pagina Facebook a asociației: vincaminor.ro respectiv www.facebook.com/vincaminorNGO.

Organizator: Asociația Vinca Minor 

Parteneri: Primăria Comunei Bodoc, Composesoratul Zălan

Sponsor: E.ON România

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad , 19 martie 2024
ca sa fie cu folos zona trebuie supravegheata citiva ani, impotriva ierbivorelor, daunatorilor, secetei, etc, altfel se usuca si s-a muncit degeaba
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.