ECOLOGIE 11 iunie 2020

O firmă din Sfântu Gheorghe, amendată cu 20.000 de lei pentru abandonarea deșeurilor

de Daniela Luca | 5146 vizualizări

Garda de Mediu Covasna s-a deplasat la fața locului în urma unei sesizări 

Reprezentanții Gărzii de Mediu au primit o sesizare conform căreia în incinta unei societăți din reședința de județ zac mormane de gunoaie abandonate. Echipa de comisari s-a deplasat la fața locului și a constatat că deșeurile se întindeau pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Firma a primit o amendă usturătoare. 

Pentru fapta comisă, agentul economic a fost sancționat cu o amendă de 20.000 de lei, conform Legii nr. 21/2011 privind regimul deșeurilor, anunță Garda de Mediu Covasna. Totodată, aceștia precizează că au fost stabilite și măsuri de remediere care presupun salubrizarea celor 200 de metri cubi de suprafață afectată. 

„Deșeurile au fost găsite la o firmă din Sfântu Gheorghe. Am fost sesizați mai demult, dar abia acum am reușit să ajungem”, ne-au spus reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna. 

Bilanțul pe anul trecut a arătat că Garda de Mediu Covasna a aplicat 74 sancțiuni în valoare totală de 530.500 de lei. Deversările ilegale și deșeurile abandonate au fost printre neregulile constatate cel mai frecvent.

Totodată, valoarea amenzilor date de comisarii de mediu din județ în primele trei luni din 2020 se ridică la peste 403.000 de lei. 

Sursă Foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.