ECOLOGIE 29 martie 2012

Masă rotundă despre colectarea selectivă

de Covasna Media | 609 vizualizări

Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu împreună cu Eco-Rom Ambalaje, cei mai importanţi reprezentanți ai industriei producătoare de bunuri ambalate din România, au organizat ieri la Sfântu Gheorghe o masă rotundă cu tema „Colectarea separată a deşeurilor în România. De la obiective europene la realităţi locale”.

Evenimentul face parte dintr-un amplu proiect de consultare cu cele mai importante autorităţi naţionale şi locale pe tema importanței implementării colectării separate a deșeurilor la nivel local, cu impact la nivel național și repercusiuni la nivel european.

Seria de evenimente demarată de ARAM – Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu și Eco-Rom Ambalaje vizează organizarea unor mese rotunde în puncte cheie ale țării. La evenimente vor participa factori de decizie la nivel central (Ministerul Mediului și Pădurilor și Parlamentul României), dar mai ales la nivel local, dezbaterile concentrându-se pe experiența și realizările reprezentanților locali.

Masa rotundă a avut ca scop armonizarea opiniilor autorităţilor naţionale și locale (din județele Covasna, Brașov, Harghita și Mureș), ale asociațiilor de mediu şi ale industriei de profil. Au fost analizate cele mai bune soluţii pentru realizarea obiectivelor de colectare și reciclare stabilite la nivel european și național atât pentru industrie, cât și pentru autoritățile locale.

Au participat reprezentanți ai Agențiilor de Protecția Mediului din județele mai sus menționate, dar și parlamentari, care au vorbit despre cadrul legislativ al colectării deșeurilor, precum și despre situația țării în acest domeniu.

Gazda evenimentului, managerul orașului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba, le-a explicat oaspeților că în Sfântu Gheorghe au fost amplasate tomberoanele pentru colectare selectivă, dar poate nimeni nu a crezut că oamenii din oraș vor înțelege atât de repede importanța lor. „Am reușit fără un efort prea mare să conștientizăm locuitorii orașului asupra faptului că a colecta selectiv este o datorie, iar containerele s-au umplut fără ca cineva să intervină în acest sens” – a declarat Czimbalmos.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.