ECOLOGIE 8 mai 2023

Luna aprilie la Garda de Mediu Covasna: mai puține controale și mai puține amenzi

de Daniela Luca | 19164 vizualizări

Dacă în martie comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat 84 de inspecții, în aprilie numărul acestora a scăzut la 36. Și valoarea amenzilor a scăzut de la 115.000 de lei în luna martie, la 34.500 de lei în cursul lunii trecute. 

Bilanțul pe luna aprilie 2023 al Gărzii de Mediu Covasna arată, pe scurt, 36 de inspecții și 7 amenzi în valoare de 34.500 le de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna.

Aceeași sursă mai arată că în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2023 comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Covasna au efectuat un număr de 184 de inspecţii planificate şi neplanificate. 

Ca și până acum, în timpul controalelor efectuate în perioada menţionată, au fost constatate următoarele nereguli: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, aruncarea deşeurilor pe spaţii neautorizate, nerespectarea actelor de reglemetare obţinute, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor și eliminarea prin ardere a deşeurilor, se mai arată în comunicat. 

Ca urmare a acţiunilor de inspecţii realizate, în primele patru luni ale anului au fost aplicate 30 de sancţiuni principale, respectiv 10 avertismente şi 20 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 343.000 de Iei. 

Pe parcursul anului trecut, Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de peste 842.000 de lei, în urma a 386 de inspecții realizate. 

Sursă foto: Garda de Mediu Covasna/ Facebook

 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.