ECOLOGIE 20 iunie 2023

Gospodărie din Sita Buzăului, amendată pentru deversarea apei uzate în pârâu

de Daniela Luca | 2833 vizualizări

O echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna, în colaborare cu reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Buzău și al primăriei Sita Buzăului, s-a deplasat în teren pentru a investiga o sesizare înregistrată la Garda de Mediu referitoare la posibile deversări de ape uzate într-un pârâu. În urma verificărilor, au fost identificate mai multe gospodării care utilizează sisteme de scurgere a apelor menajere uzate direct în pârâu, iar una dintre acestea a fost amendată cu 3.000 de lei.

„Urmare a unei sesizări înregistrate la Garda de Mediu Covasna referitor la eventuale deversări de ape uzate în pârâu, în data de 08.06.2023, o echipă de comisari din cadrul GNM CJ Covasna, împreună cu reprezentantul SGA Buzău și al primăriei Sita Buzăului, s-a deplasat la fața locului pentru verificarea celor semnalate. Astfel au fost identificate mai multe gospodării care dețineau sisteme de scurgere (țevi) a apelor menajere uzate în pârâu”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Aceeași sursă arată că s-a decis ca Primăria comunei Sita Buzăului să identifice și să notifice în scris toate gospodăriile în care se constată deversări de ape uzate menajere și/sau dejecții animaliere în pârâu, cu privire la obligația de a opri urgent aceste deversări, precum și de a respecta obligațiile legale referitoare la colectarea și epurarea apelor uzate menajere și gestionarea dejecțiilor animaliere.

Pentru neregulile constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei conform OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului. Sancțiunea a fost impusă într-una dintre gospodăriile în care au fost identificate evacuări directe de ape uzate fecaloide menajere și dejecții animaliere în pârâu, precizează Garda de Mediu Covasna.

În cursul lunii trecute, comisarii instituției au efectuat 47 inspecții și au aplicat 12 sancțiuni principale în valoare totală de 101.500 lei. În total, anul acesta s-au efectuat 231 de controale, în urma cărora au fost date amenzi în valoare de 444.500 de lei și 14 avertismente.

Pe parcursul anului trecut, Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de peste 842.000 de lei, în urma a 386 de inspecții realizate.

Sursa foto: Garda de Mediu Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.