ECOLOGIE 12 septembrie 2023

Garda de Mediu Covasna: 421.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate în luna august

de Daniela Luca | 798 vizualizări

Bilanțul pe luna august 2023 al Gărzii de Mediu Covasna arată, pe scurt, 37 inspecții și amenzi în valoare de 421.000 le de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. O parte considerabilă din sumă reprezintă însă sancțiuni aplicate cu ocazia acțiunii de inspecție și control în județul Constanța.

„În cursul lunii august 2023,  comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au efectuat 37 inspecţii. Ca urmare a acţiunilor de inspecţie realizate, au fost aplicate 21 sancţiuni principale în valoare totală de 421.000 lei, din care 14 sancțiuni principale, în cuantum de 340.000 lei, au fost aplicate cu ocazia acțiunii de inspecție și control în județul Constanța (Acțiune litoral 2023)”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna.

Așadar, cuantumul amenzilor aplicate în județ luna trecută este de 81.000 de lei.

În luna iunie a acestui an, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat 54 de inspecții, iar în iulie numărul acestora a scăzut la 38.

În total, de la începutul anului, s-au efectuat 360 de controale planificate și neplanificate.

În timpul controalelor efectuate în perioada menţionată, au fost constatate următoarele nereguli: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, aruncarea deșeurilor pe spații neautorizate, nerespectarea actelor de reglementare obţinute, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor și eliminarea prin ardere a deşeurilor, deversarea apelor uzate în ape de suprafață, nerealizarea măsurilor impuse, depozitarea materialului lemnos în albia pârâului sau transportul materialului lemnos peste cursul de apă, se mai arată în bilanț.

În total, anul acesta au fost aplicate 87 de sancțiuni principale, respectiv: 27 avertismente și 60 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.151.500 de lei, din care 340.000 de lei este valoarea amenzilor aplicate în județul Constanța, cu ocazia acțiunii specifice, amintite mai devreme.

Pe parcursul anului trecut, Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de peste 842.000 de lei, în urma a 386 de inspecții realizate.

Sursă foto: Garda de Mediu Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.