ECOLOGIE 9 septembrie 2021

Ecologizare în zona Mestecănișului de la Reci, pentru Ziua Națională a Muntelui

de Covasna Media | 1332 vizualizări

O acțiune de ecologizare va avea loc vineri, 10 septembrie, în zona Mestecănișului de la Reci. Evenimentul este organizat pentru a marca Ziua Națională a Muntelui. 

Pentru a marca data de 14 septembrie ZIUA NAȚIONALĂ A MUNTELUI, Primăria Comunei Reci, în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane prin Oficiul de Dezvoltare Montană Întorsura Buzăului și Oficiul de Dezvoltare Montană Bodoc, precum și cu Agenția Națională pentru Ariile Naturale Protejate prin Serviciul Teritorial Covasna organizează, în data de 10 Septembrie 2021, începând cu ora 9:00 o acțiune de ecologizare în zona Mestecănișului de la Reci din județul Covasna.

Ca iubitori ai muntelui, vă invităm să vă alăturați acestei acțiuni rugându-vă ca, în măsura posibilităților, să veniți echipați corespunzător, într-o ținută potrivită acțiunii și prognozei meteo”, au transmis organizatorii. 

Mestecănișul de la Reci este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna și este caracterizată de o mare complexitate floristică, faunistică și geologică. Frumusețea rară a sitului este dată de pădurea de mesteceni, farmecul mlaștinilor și varietatea de plante și animale care trăiesc aici. De asemenea, substratul geologic compus din nisipuri aluviale este unul unic în România, unde dunele de o culoare roșiatică pot ajunge până la 6 m altitudine, scrie RomâniaSălbatică.ro. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.